Агенција гдје, као, ми нешто нудимо Кини

Руководство Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ /Фипа/ разговарало је са представницима Амбасаде Кине у БиХ о учешћу Агенције на Сајму инвестиција и трговине од 8. до 12. јуна у Нингбоу у Кини. На састанку је било ријечи и о учешћу Агенције на састанку Контакт-механизма за агенције за страна улагања Кине и земаља Источне и […]

четвртак, мај 12, 2016 / 02:10

Руководство Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ /Фипа/ разговарало је са представницима Амбасаде Кине у БиХ о учешћу Агенције на Сајму инвестиција и трговине од 8. до 12. јуна у Нингбоу у Кини.

На састанку је било ријечи и о учешћу Агенције на састанку Контакт-механизма за агенције за страна улагања Кине и земаља Источне и Централне Европе, који ће бити одржан 10. јуна у оквиру Сајма инвестиција и трговине.

Представници Фипе ће овом приликом представити инвестиционе пројекте БиХ и радити на проналажењу кинеских инвеститора заинтересованих за улагања у БиХ.

На овој манифестацији БиХ ће представити 11 компанија, а на отварању сајма гостима и посјетиоцима ће бити служена вина из БиХ за која су заинтересовани на кинеском тржишту.

Постоји интересовање и за увоз сокова из БиХ, па кинеска Амбасада препоручује домаћим произвођачима сокова да овим поводом посјете Нингбо.

ИЗ Фипе је саопштено да ове чињенице додатно потврђују значај и потребу представљања и учешћа БиХ на привредним дешавањима у Кини ради побољшања привредне сарадње.

Директор Фипе Гордан Милинић данас се састао и са директором Центра "Скендерија" Сарајево Амером Капом који му је представио планове менаџмента на развоју Центра, као и инвестициони пројекат за који траже страног улагача.

На састанку је договорено да ће Фипа промовисати овај пројекат, информисати потенцијалне инвеститоре и уприличити сусрете менаџмента Центра и потенцијалних инвеститора који искажу интересовање за Скендерију.

Разговарано је и о могућности заједничког организовања инвестиционе конференције крајем године.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *