Aбдић: Агрокомерц може бити већи него икад

Бивши генерални директор „Агрокомерца“ Фикрет Абдић оцијенио је да „Агрокомерц“ може постати славнији и већи него што је икада био. "Нама данас недостају креатори пословних система, односно стварање великих привредних система – фирми по узору на некадашњи ‘Агрокомерц’ која је била носилац развоја одређеног подручја и омогућавала запошљавање младих људи по завршетку њиховог школовања", рекао […]

четвртак, август 23, 2012 / 07:55

Бивши генерални директор „Агрокомерца“ Фикрет Абдић оцијенио је да „Агрокомерц“ може постати славнији и већи него што је икада био.

"Нама данас недостају креатори пословних система, односно стварање великих привредних система – фирми по узору на некадашњи ‘Агрокомерц’ која је била носилац развоја одређеног подручја и омогућавала запошљавање младих људи по завршетку њиховог школовања", рекао је Абдић вечерас за Радио-телевизију Републике Српске.

Абдић је истакао да у заговарању преузимања и оживљавања "Агрокомерца" рачуна на обнову великих привредних система и на женску радну снагу и њену предност, као што је то био случај у бившем "Агрокомерцу".

"Треба прво створити амбијент у којем ће људи имати интерес да раде на начин који одговара највећем броју људи. Данас имате ситуацију да је најатрактивније основати странку и заузети посланичко мјесто и примати велику плату", напоменуо је Абдић.

Он је нагласио да је потребно створити такав амбијент у којем ће људи који раде и стварају бити добро примљени и угодно се осјећати, што тренутно није случај у БиХ.

"Не може се са малом економском памећу заговарати стварање великих система. Треба ускладити памет са системима", истакао је Абдић.

Он је рекао да је његов циљ да се до краја живота бори за елиминацију биједе, сиромаштва и незапослености на пословном простору "Агрокомерца".

"Овај циљ се не може остварити без оживљавања ‘Агрокомерца’ из разлога што ‘Агрокомерц’ није дионичко друштво као друга дионичка друштва нити је СОУР, као што је некада био, већ је реализовани дио пројекта који га чини вјечним", закључио је Абдић. /Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *