Зворник: Успјешне вантјелесне оплодње

ЗВОРНИК- Двије чланице Удружења породица са проблемом стерилитета „Бебе 1“ из Зворника затрудниле су након вантјелесне оплодње у Клиници „Медико С“ из Бањалуке, потврдила је данас предсједница овог удружења Николина Оро. Оро је рекла новинарима да су три чланице овог удружења 9. маја отпутовале у Бањалуку, у оквиру Програма бесплатне вантјелесне оплодње Владе Републике Српске, […]

уторак, јун 7, 2011 / 16:30

ЗВОРНИК- Двије чланице Удружења породица са проблемом стерилитета „Бебе 1“ из Зворника затрудниле су након вантјелесне оплодње у Клиници „Медико С“ из Бањалуке, потврдила је данас предсједница овог удружења Николина Оро.

Оро је рекла новинарима да су три чланице овог удружења 9. маја отпутовале у Бањалуку, у оквиру Програма бесплатне вантјелесне оплодње Владе Републике Српске, и да су након повратка у Зворник обавијештене да су двије остале у блаженом стању.

Она је изразила наду да ће "струка и Бог дати да све чланице зворничког Удружења ускоро остваре свој сан и постану мајке".

Оро је захвална цијелом тиму Клинике за вантјелесну оплодњу, на челу са Сањом Сибинчи, на топлом пријему и подршци која им је била потребна.

Подсјетивши да је у јануару зворничко Удружење организовало колективни одлазак 37 чланова на Клинику "Медико С", гдје су добили стручно мишљење, Оро је рекла да су у фебруару за пет чланица стигла рјешења за вантјелесну оплодњу, од којих су три реализована, док ће једна чланица у току овог мјесеца ићи на вантјелесну оплодњу, а друга за око два мјесеца.

Према њеним ријечима, за 22. јун заказан је други колективни одлазак у "Медико С", гдје ће бити извршен преглед нових чланица.

Оро је додала да је она једна од ове двије жене која је остала у блаженом стању.

Удружење "Бебе 1" основано је 15. децембра прошле године и, осим требињског, друго је удружење ове врсте у Републици Српској.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *