Зукорлић гласао у Сребреници

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер еф. Зукорлић гласао је данас на бирачком мјесту у Културном центру у Сребреници, јавио је извјештач агенције Анадолија. Муфтија Зукорлић је, подсјетимо, 23. августа пријавио свој боравак у Сребреници, те поднио захтјев за промјену личне карте. Зуколрић је послије гласања рекао да је данас обавио своју грађанску дужност […]

недеља, октобар 7, 2012 / 18:20

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер еф. Зукорлић гласао је данас на бирачком мјесту у Културном центру у Сребреници, јавио је извјештач агенције Анадолија.

Муфтија Зукорлић је, подсјетимо, 23. августа пријавио свој боравак у Сребреници, те поднио захтјев за промјену личне карте.

Зуколрић је послије гласања рекао да је данас обавио своју грађанску дужност и гласао као "грађанин Босне и Херцеговине и Сребренице".

Сребреница заслужује и животну афирмацију у привредном, културном и сваком другом цивилизацијском смислу. Наставит ћу да позивам све важне међународне институције да се Сребреница прогласи за пријестолницу моралне савјести свијета. То Сребреница заслужује, то заслужују Бошњаци. Савремена људска цивилизација мора то учинити уколико жели остати досљедна поруци и ставу да се геноцид више никад и нигдје не смије поновити", рекао је муфтија Зукорлић.

Министар сигурности Босне и Херцеговине Садик Ахметовић, који је јутрос гласало на локалним изборима у Сребреници на бирачком мјесту у насељу Сућеска, потврдио је сазнања новинара агенције Анадолија да се дио гласача јутрос појавио на бирачким мјестима у Сребреници са идентификацијским документима Србије.

"Од јутрос овдје има покушаја изборног инжињеринга. Дошли су људи који никад нису били у Сребреници. Моја порука од раније је да у Сребреницу требају доћи Сребреничани и регистрирати се, без обзира јесу ли они Бошњаци или Срби. Свака регистрација људи изван Сребренице је изборни инжињеринг, али вјерујем да ће Општинска изборна комисија тај проблем ријешити", казао је Ахметовић.

Од јутрос дио гласача из Србије прелази границу те земље и БиХ, код мјеста Скелани, открио је министар сигурности.

"Ми пратимо тренд преласка гласача из Србије. Има један број гласача који тренутно живе у Србији, а сачували су право гласа у Сребреници, али до овог тренутка нема појачаног тренда преласка границе, што не значи да до краја дана тога неће бити“, казао је Ахметовић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *