Жријеб за гласаћки листић: Oдређен редослијед странака

Жријебање за утврђивање редослиједа политичких субјеката на гласачком листићу за октобарске опште изборе обављено је данас у организацији Централне изборне комисије БиХ. У жријебању је учествовало 98 политичких субјеката, од чега 50 политичких странака, 24 коалиције и 24 независна кандидата. Данашње жријебање је први пут извршено електронским путем. Уочи жријебања, предсједник ЦИК-а Стјепан Микић објаснио […]

четвртак, јул 31, 2014 / 15:43

Жријебање за утврђивање редослиједа политичких субјеката на гласачком листићу за октобарске опште изборе обављено је данас у организацији Централне изборне комисије БиХ.

У жријебању је учествовало 98 политичких субјеката, од чега 50 политичких странака, 24 коалиције и 24 независна кандидата.

Данашње жријебање је први пут извршено електронским путем.

Уочи жријебања, предсједник ЦИК-а Стјепан Микић објаснио је да се за сваку политичку странку, коалицију, листу независних кандидата и независног кандидата жријебом извлачи број како би се одредио њихов редослијед на гласачком листићу.

“Странка која добије број један налази се на врху гласачких листића за све нивое власти за које се такмиче”, речено је присутнима на жријебању.

Према редослиједу жријебања, Савезу за промјене на гласачком листићу припада позиција број 10, СНСД – Милорад Додик 16, а коалицији СНСД – СП позиција 24.

Социјалистичка партија налази се на 31. мјесту, коалиција ДНС-а на 36, а коалиција СДС-Пензионери ПУП и СРС на 43. мјесту.

Коалиција ПДП – НДП је на 64. позицији, ДНС на 67, а Српска напредна странка СНС на 77. мјесту.

СДС се налази на 82. позицији, Странка “Нова Српска” НС на 85. мјесту, док је коалиција СНСД – ДНС – СП жријебом заузела 98. позицију.

ХДЗ БиХ налази се на 22, СББ – Фахрудин Радончић на 26, Странка правде и повјерења на 32, СДП на 46, а СДА на 49, Демократска фронта Жељка Комшића на 50, ХДЗ 1990 на 76, а Народна странка “Радом за бољитак” на 92. позицији.

Међу 24 независна кандидата, Мустафа Церић налази се на 38, а Мирсад Кебо на 78. позицији.

Општи избори у БиХ за све нивое власти биће одржани у недјељу, 12. октобра.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *