Зоран Милановић нови мандатар хрватске владе

Хрватски предсједник Иво Јосиповић именовао је данас лидера СДП-а Зорана Милановића за мандатара нове владе Хрватске. “Увјерили сте ме да имате већину у Сабору, повјеравам вам мандат да саставите Владу. Честитам вам на изборном успјеху и желим пуно успјеха у раду”, рекао је Јосиповић након консултације са челницима Кукурику коалиције, која је побиједила на парламентарним […]

среда, децембар 14, 2011 / 13:28

Хрватски предсједник Иво Јосиповић именовао је данас лидера СДП-а Зорана Милановића за мандатара нове владе Хрватске.

“Увјерили сте ме да имате већину у Сабору, повјеравам вам мандат да саставите Владу. Честитам вам на изборном успјеху и желим пуно успјеха у раду”, рекао је Јосиповић након консултације са челницима Кукурику коалиције, која је побиједила на парламентарним изборима.

Захваљајући се на именовању за мандатара, Милановић је рекао да је једини начин за излазак из кризе сређивање финансија и привредни раст.

“У временима кризе и наша околина показује да за успјех треба квалитенија и организовнија држава. Потпуно свјестан да је политика конфликтан позив, не гајим илузије да сви будемо на истој страни, али је битно да се договарамо о основним циљевима”, рекао је Милановић након што је добио мандат.

Кукурику коалиција остварила је на протеклим парламентарним изборима убједљиву побједу и освојила 80 мандата у Хрватском сабору, док ХДЗ постигао најлошији разултат од стицања независности Хрватске са освојених 47 посланичких мјеста.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *