Земља какву само астронаути могу да виде

Рон Геран, амерички астронаут познат по својим фотографијама из свемира, сада је донио читав снимак представе коју су само астронаути у могућности да виде. Геран се вратио кући у септембру, након пет и по мјесеци у Међунардоној свемирској станици. Видео представља његов први покушај фотографије. Он је поставио Никон Д3С камеру у простор куполе од […]

понедељак, новембар 28, 2011 / 16:48

Рон Геран, амерички астронаут познат по својим фотографијама из свемира, сада је донио читав снимак представе коју су само астронаути у могућности да виде.

Геран се вратио кући у септембру, након пет и по мјесеци у Међунардоној свемирској станици. Видео представља његов први покушај фотографије. Он је поставио Никон Д3С камеру у простор куполе од стакла како би направио 500 фотографија у интервалима од по 3 секунде.

Види се како свемирска станица кружи око орбите, а сцене које остављају без даха приказују свијет од централне Африке до Русије, Европе, Блиског Истока и дијела САД. Ухваћени су и урагани Катја и Ирена, као и неколико олуја са муњама.

Филм је праћен музиком Питера Габријела – песмама “Даунсајд Ап” и “Даун то Ерт”.

“Јасан контраст између љепоте наше планете и несрећне реалности живота њених становника подстакли су ме да овај снимак приближим свима. Свако од нас би требало да има одговорност да планету остави онаквом какву ју је и затекао”, рекао је Геран.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *