Жељезничка несрећа у Јоханесбургу

У судару возова ноћас је у Совету, предграђу Јоханесбурга, према најновијим подацима, повријеђено је више од 857 путника, од којих двоје теже, саопштио је данас званичник компаније „Метрорејл“. "У судару два воза повријеђено 857 путника, од којих двоје теже док је већина напустила болницу", изјавио је Даглас Шауке, регионални директор компаније Метрорејл, која је задужена […]

петак, мај 20, 2011 / 14:00

У судару возова ноћас је у Совету, предграђу Јоханесбурга, према најновијим подацима, повријеђено је више од 857 путника, од којих двоје теже, саопштио је данас званичник компаније „Метрорејл“.

"У судару два воза повријеђено 857 путника, од којих двоје теже док је већина напустила болницу", изјавио је Даглас Шауке, регионални директор компаније Метрорејл, која је задужена за приградске возове.

До судара је дошло у 18.00 часова по локалном времену када је приградски воз који је долазио из центра Јоханезбурга ударио у посљедњи вагон брзог воза који је био на станици у Совету.

Шауке каже да воз није искочио из шина већ је само причињена мања материјална штета.

Није познато колико је путника било у возу, али возови компаније "Метрорејл" могу да транспортују од 2 000 до 2 500 људи.

Власти су покренуле истрагу о узроку овог инцидента.

Жељезничке несреће су редовна појава у Јужноафричкој Републици. Током 2009. године скоро 400 људи је повријеђено у двије одвојене жељезничке несреће, које су се десиле у размаку од неколико часова./крај/дл/бн
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *