Жељезничари не могу овјерити књижице, планирају нове протесте

Радници „Жељезница РС“ још не могу да овјере здравствене књижице, а синдикати тог предузећа ће на састанку који су заказали за понедјељак донијети одлуку да ли ће поново у протесте. Предсједник Синдиката саобраћајно-транспортне дјелатности Златко Марин каже да нису добили одговор из Владе РС у вези са писмом којим су затражили да буде ријешен проблем […]

субота, јун 10, 2017 / 11:34

Радници „Жељезница РС“ још не могу да овјере здравствене књижице, а синдикати тог предузећа ће на састанку који су заказали за понедјељак донијети одлуку да ли ће поново у протесте.

Предсједник Синдиката саобраћајно-транспортне дјелатности Златко Марин каже да нису добили одговор из Владе РС у вези са писмом којим су затражили да буде ријешен проблем са уплатом доприноса како би имали здравствену заштиту.

– Не можемо више да чекамо. За понедјељак смо заказали састанак на којем ћемо одлучити да ли ћемо поново одласком свих запослених пред Фонд здравственог осигурања тражити одговор када ће ово питање бити ријешено или ћемо пред Владу РС или у потпуну обуставу рада. Најбоље би било да дигнемо револуцију, јер овако више не можемо. Сваки мјесец морамо да тражимо оно што смо зарадили и што нам по закону припада – казао је Марин.

Са њим су сагласни и представници осталих синдиката у "Жељезницама" који инсистирају да питање овјере здравствених књижица буде што прије ријешено. Из управе предузећа наглашавају да текуће обавезе из 2017. године по важећим прописима не могу бити обухваћене репрограмом и да то ствара проблем у односу са Фондом здравственог осигурања РС.

– Дуг према Фонду здравственог осигурања не споримо, али нисмо у могућности да редовно уплаћујемо порезе и доприносе и због тога радници и чланови њихових породица не могу овјерити књижице – истакли су у "Жељезницама".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *