Здравствењаци Дејтонске Долине Плача састанчили у Мостару

Све што има здравствено-државни предзнак састало се данас у Мостару. Вјероватно имате осјећај да сте некако здравији сада када то знате? Барем због дневница и путних листа које ћете платити преко пореза?

понедељак, октобар 23, 2017 / 19:38

Министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Драган Богданић, министар цивилних послова Босне и Херцеговине Адил Османовић, федерални министар здравства у Влади Федерације Босне и Херцеговине Вјекослав Мандић и шеф Одјељења за здравство и остале услуге у Влади Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Сабрија Чандић са сарадницима одржали су данас у Мостару 7. редовни састанак Конференције за област здравства у Босни и Херцеговини. Чланови Конференције разговарали су о питањима од значаја за одрживост здравствених система у Босни и Херцеговини.

Чланови Конференције прихватили су Преглед реализованих активности у оквиру Двогодишњег споразума о сарадњи између Босне и Херцеговине и Регионалне канцеларије Свјетске здравствене организације за Европу 2016-2017 и Информацију о планираним активностима у оквиру Двогодишњег споразума о сарадњи између Босне и Херцеговине и Регионалне канцеларије Свјетске здравствене организације за Европу 2018-2019 презентовану од стране шефа Канцеларије Свјетске здравствене организације у Босни и Херцеговини Виктора Олшавског.

Чланови Конференције разматрали су закључке Радне групе за израду листе приоритета за усклађивање релевантног домаћег законодавства са законодавством ЕУ и утврђени Преглед ЕУ легислативе у области јавног здравства и стања кореспондирајуће легислативе у Босни и Херцеговини.

Чланови Конференције информисани су о успјешно реализованим задацима Радне групе за европске интеграције за Поглавље 28. – заштита потрошача и јавно здравље и обједињеним одговорима на питања из Поглавља 28. Упитника Европске комисије, који су достављени Дирекцији за европске интеграције Босне и Херцеговине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *