Зашто је Вучићева прокси партија отишла код Иванића, а не код Додика?

Српски члан предсједништва Младен Иванић састао се са представницима Народног слободарског покрета из Новог Сада. Имајући у виду њихову политичку снагу вијест је крајње занимљива.

четвртак, јул 5, 2018 / 20:01

НСП није значајна ни по броју освојених гласова, ни по учешћу у власти, али њени односи са СНС Александра Вучића су више него очигледни. За оне који не знају, НСП је заправо Трећа Србија која је промијенила име, а странка је настала као фракција Двери, који су у Новом Саду ушли у градску скуштину 2012. Упркос ставу Двери да су избори покрадени те да нема учешћа у власти, новосадски одбор је поджао СНС и сружио владавину ДС и ЛСВ.

Трећа Србија је директно помогла Додику у изборима  2014. организујући подизање споменика Стефану Немањи у Бањој Луци, без икакве претходне јавне расправе. Стога је занимљиво да прокси (посредничка) странка Александра Вучића сада долази на ноге Додиковом противнику на општим изборима.

Током састанка члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младена Иванића и делегације Народног слободарског покрета /НСП/ из Србије речено је да је дужност и обавеза свих српских политичара јесте да унапређују Републику Српску и штите њене интересе у складу са Дејтонским мировним споразумом.

Културне везе

Саговорници су истакли значај добрих односа БиХ и Србије, посебно имајући у виду улогу Србије као државе гаранта Дејтонског мировног споразума, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Осим економских и инфраструктурних пројеката двије земље, посебно је наглашен значај културне и идентитетске политике, којом се најефикасније штити интерес српског народа.

Гости из Србије су Иванићу предочили свој политички пројекат, српски културни простор, који представља идеју да се за цио Балкан води јединствена политика у области културе, чиме би се сачувало цивилизацијско насљеђе српског народа.

Саговорници су оцијенили да је ово посебно важно, имајући у виду да се српска култура и цивилизацијско насљеђе са западне стране Дрине не налазе само на територији Републике Српске и да би било неодговорно занемарити све оно што је створено на укупној територији БиХ.

У делегацији Народног слободарског покрета, коју је предводио предсједник Мирослав Паровић, били су и генерални секретар Марко Теслић и предсједник Економског савјета Слободан Тешић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *