Заплијена 90 килограма хероина на путу за Русију

Служба националне безбједности Узбекистана саопштила је данас да је заплијенила 90 килограма хероина намијењеног Русији, што је највећа количина која је заплијењена посљедњих година у овој бившој совјетској републици у централној Азији. Дрога је заплијењена у Самарканду, 260 километара југозападно од Ташкента, главног града Узбекистана. Хероин је био скривен у врећама са луком који је […]

среда, април 27, 2011 / 16:25

Служба националне безбједности Узбекистана саопштила је данас да је заплијенила 90 килограма хероина намијењеног Русији, што је највећа количина која је заплијењена посљедњих година у овој бившој совјетској републици у централној Азији.

Дрога је заплијењена у Самарканду, 260 километара југозападно од Ташкента, главног града Узбекистана. Хероин је био скривен у врећама са луком који је био смјештен у пртљажнику луксузног аутомобила, наводи се у саопштењу службе безбједности.

Ухапшени су човјек, жена и њихов син. Они су намјеравали да дрогу превезу из Таџикистана у Русију.

Узбекистан и Таџикистан, који се граниче са Авганистаном, највећим свјетским произвођачем опијума и хероина, најчешћи су путеви дилера за пребацивање дроге у Русију.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *