За спорт у Бијељини 2 милиона марака

За спортске организације на подручју општине Бијељина у наредној години биће издвојено два милиона КМ из буџета, планираног у износу 57.084.000 КМ, рекао је данас начелник општинског Одјељења за финансије Милорад Софренић. "Два милиона КМ, што чини 4,5 одсто буџета, представља значајан проценат у односу на буџете других општина и градова који за спорт издвајају […]

среда, новембар 9, 2011 / 16:51

За спортске организације на подручју општине Бијељина у наредној години биће издвојено два милиона КМ из буџета, планираног у износу 57.084.000 КМ, рекао је данас начелник општинског Одјељења за финансије Милорад Софренић.

"Два милиона КМ, што чини 4,5 одсто буџета, представља значајан проценат у односу на буџете других општина и градова који за спорт издвајају знатно мање новца", истакао је Софренић на јавној расправи о Нацрту буџета за 2012. годину за представнике спортских организација.

Он је навео да Бијељина има око 150 спортских клубова, од чега се 96 редовно финансира из буџета, а 50 добија средства по својим захтјевима.

Софренић је нагласио да је буџет за сљедећу годину у износу 57.084.000 КМ за два милиона КМ већи него овогодишњи буџет.

Према његовим ријечима, 15.800.000 КМ или 27 одсто буџета биће уложено у инвестиционе пројекте на подручју општине Бијељина, што је једна од најбољих карактеристика овог буџета.

"Инвестиције које ће бити финансиране из буџета за наредну годину су завршетак Центра за културу у вриједности 3.770.000 КМ, градско гробље за које ће бити издвојено два милиона КМ и ревитализација путне инфраструктуре у износу четири милиона КМ", навео је Софренић.

Он је подсјетио да стране фирме улажу више од 300 милиона КМ у инвестиционе пројекте у општини Бијељина, као што су пројекат гасификације који кошта 50 милиона КМ те пројекат топлификације вриједан 70 милиона КМ.

Софренић је додао да ће од укупног износа буџета планираног за сљедећу годину, шест милиона КМ бити издвојено за кредитна средства, 4,5 милиона КМ за обвезнице. Према његовим ријечима, за Центар за социјални рад биће издвојено 3.100.000 КМ.

"Потребе буџетских корисника који су аплицирали за средства из буџета износе око 69 милиона КМ, али буџет је морао да буде прилагођен приходима које ће општина имати, а то је између 55 и 57 милиона КМ", рекао је Софренић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *