За опремање ватрогасаца 4,2 милиона

Ватрогасни савез Републике Српске издвојиће у овој години више од 4,2 милиона КМ за опремање ватрогасних јединица Српске. Предсједник Управног одбора Ватрогасног савеза Републике Српске Саша Илић рекао је данас Срни у Зворнику да су ова средства прикупљена од привредних субјеката, који, по закону, за Ватрогасни савез издвајају 0,04 одсто од укупног прихода и додао […]

недеља, децембар 25, 2011 / 20:36

Ватрогасни савез Републике Српске издвојиће у овој години више од 4,2 милиона КМ за опремање ватрогасних јединица Српске.

Предсједник Управног одбора Ватрогасног савеза Републике Српске Саша Илић рекао је данас Срни у Зворнику да су ова средства прикупљена од привредних субјеката, који, по закону, за Ватрогасни савез издвајају 0,04 одсто од укупног прихода и додао да је дио новца пренесен из претходних година.

Он је појаснио да се ова средства морају усмјеравати у набавку опреме за ватрогасне јединице.

"Регији Источно Сарајево, која има 11 ватрогасних јединица, одобрено је 345.700 КМ, регији Добој са девет јединица 500.000 КМ, регији Херцеговина са седам јединица 377.000 КМ, регији Бијељина са 11 јединица 719.500 и регији Бањалука, која има 23 ватрогасне јединице, 2.324.000 КМ", појаснио је Илић.

Илић је додао да се приликом плана расподјеле ових средстава водило рачуна о броју ватрогасних јединица, броју запослених, као и о броју интервенција, опремљености јединица и њиховим потребама.

Према његовим ријечима, на недавно одржаној сједници Скупштине Ватрогасног савеза усвојен је План јавних набавки за 2011. годину, као и План расподјеле средстава, од чега је дио већ реализован.

"Ватрогасна јединица Требиње је, након завршене тендерске процедуре, набавила противпожарни камион вриједан око 100.000 КМ, Ватрогасна јединица Љубиње купила је возило у вриједности од 34.600 КМ, док је Ватрогасна јединица у Власеници за набавку опреме утрошила око 22.000 КМ", рекао је Илић.

Он је додао да је Професионална ватрогасна јединица Зворник за набавку система везе и теренског возила "лада нива" утрошила 80.000 КМ, Ватрогасна јединица Источни Дрвар за набавку командног возила 41.000 КМ, а Ватрогасна јединица Добој за командно возило 30.000 КМ.

Истичући да је Ватрогасној јединици Бањалука пребачено више од милион КМ за набавку два нова ватрогасна возила, Илић је рекао да су и ватрогасне јединице у Рудом, Теслићу, Модричи и Шамцу купиле потребну опрему или возила у укупном износу од око 135.000 КМ.

Илић је рекао да неке ватрогасне јединице нису искористиле сва средства од Ватрогасног савеза, јер нису провеле потребне тендере за набавку опреме и додао да ће средства бити на располагању чим заврше тендерске процедуре.

Оцијенивши да је у скоро свим ватрогасним јединицама стање било врло тешко прије три-четири године, Илић је рекао да је од тада Ватрогасни савез почео значајније да улаже у опремање свих ватрогасних јединица. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *