За обезбјеђивање ОИ ако треба и ракете земља-ваздух

Британски министар одбране Филип Хемонд рекао је данас да ће за обезбјеђивање Олимпијских игара у Лондону 2012. године бити предузете „све неопходне мјере”, укључујући, ако то буде потребно, и ракете земља-ваздух. Хемонд је британским посланицима рекао да, ако војска препоручи, за обезбјеђивање Олимпијских игара може бити упослена „одговарајућа одбрана земља-ваздух”. Више хиљада британских војника вјероватно […]

понедељак, новембар 14, 2011 / 20:05

Британски министар одбране Филип Хемонд рекао је данас да ће за обезбјеђивање Олимпијских игара у Лондону 2012. године бити предузете „све неопходне мјере”, укључујући, ако то буде потребно, и ракете земља-ваздух.

Хемонд је британским посланицима рекао да, ако војска препоручи, за обезбјеђивање Олимпијских игара може бити упослена „одговарајућа одбрана земља-ваздух”.

Више хиљада британских војника вјероватно ће бити распоређено на олимпијским игралиштима пошто је у безбједносном извјештају за Игре 2012. указано да ће власти можда морати да удвоструче број чланова обезбјеђења на стадионима и другим олимпијским аренама.

Обезбјеђивање Олимпијских игара је постало посебно значајно и скупо откада је на играма 1972. у Минхену у терористичком нападу убијено 11 израелских спортиста. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *