За Б92 Лепосавић је Лопосавић

Не знамо да ли је то суптилан наставак политике да су барикаде у интересу локалних шверцера и криминалаца, али знамо да су на тастатури Е и О на различитим странама. Вијест о ограђивању општинских власти Лепосавића, из реда Демократске странке, од постављања барикада на сјеверу Космета приписујући их опозиционим странкама, била је лоцирана у Лопосавић. […]

петак, децембар 9, 2011 / 00:12

Не знамо да ли је то суптилан наставак политике да су барикаде у интересу локалних шверцера и криминалаца, али знамо да су на тастатури Е и О на различитим странама.

Вијест о ограђивању општинских власти Лепосавића, из реда Демократске странке, од постављања барикада на сјеверу Космета приписујући их опозиционим странкама, била је лоцирана у Лопосавић. Уколико ова грешка потиче са агенције ТАНЈУГ, тамо је исправљена доста раније, док је на Б92 упркос коментарима који указују на то стајала и сат времена након објављивања.

Можда примјећујемо непотребне ствари, које случајно кореспондирају са наканама да се протести Срба прикажу као мотивисане лагодним животом од додатака који стижу из Београда и могућношћу криминала које омогућава живот на граници. Према њима, сву ујдурму која кочи Србију на ЕУ путу започели су шверцери којима не одговара јача царинска контрола на тим граниним прелазима.

Вијест која је објављена имала је за циљ да се опозиционе странке оптуже за нееуропски пут: Постављање барикаде између централне Србије и административних прелаза на северу Косова организовали су локални представници појединих опозиционих странака.

То се догодило без договора са локалном саомуправом у Лепосавићу, кажу за Тањуг у тој општини.

Барикаду од дрвећа, као реакцију на јутрошње уклањање препреке од шљунка на путу од Руднице ка административном прелазу Јариње, поставили су представници Српске напредне странке, Демократске странке Србије и Нове Србије.

Након што су чули да је уклоњена барикада и да возила прелазе преко административног прелаза Јариње, локални политичари ових странака, без договора са општином Лепосавић, блокирали су пут и враћали возила која су пролазила прелазом.

Они су, такође, у присуству десетак људи, организовали постављање нове барикаде од дрвећа на самој административној линији.

Код Брњака је вечерас било око 40 Срба, који су од првог дана од када су на север Косова постављене барикаде, редовни на дежурствима. Ради се о локалним Србима са севера Косова, од којих су неки запослени у локалној самоуправи на северу покрајине.

У Зубином Потоку, као и у Звечану, власт држи ДСС, која је у коалицији са СНС-ом у Косовској Митровици, док ДС има власт у општини Лепосавић.0 КОМЕНТАРА

  1. Dešava se svakome, i vama se nekoliko puta desilo nešto slično npr. sa slikom, jednom ste postavili neku sliku koja nije imala veze sa tekstom iako sam vam ja govorio da ta slika nema veze sa viješću ali niste zamjenili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *