Вулин остаје на челу Канцеларије за КиМ

Александар Вулин изјавио је да је на наговор Срба сjеверно и јужно од Ибра и првог потпредсjедника Владе Александра Вучића одлучио да поново обавља функцију директора Канцерларије за Косово и Метохију.  Вулин је на конференцији за новинаре у Влади Србије рекао да је његов лични став према бриселском споразуму остао исти. Он је рекао да […]

уторак, мај 28, 2013 / 17:28

Александар Вулин изјавио је да је на наговор Срба сjеверно и јужно од Ибра и првог потпредсjедника Владе Александра Вучића одлучио да поново обавља функцију директора Канцерларије за Косово и Метохију.

 Вулин је на конференцији за новинаре у Влади Србије рекао да је његов лични став према бриселском споразуму остао исти.

Он је рекао да ће спроводити одлуке Владе Србије, водећи рачуна о ономе што мисле Срби из јужне српске покрајине.

Упитан како ће учествовати у спровођењу споразума који сматра лошим, Вулин је рекао да у ЕУ има државника и посланици који су евроскептици и додао да је добро да онај ко има примједбе, у конкретном случају на споразум, води рачуна о његовој примјени.

Додао је да се тиме избјегавају све замке и препреке у његовој примјени.

Вулин је рекао за себе да је политичар и човјек од ријечи, без обзира на то што његова оставка на мјесто директора канцеларије није била неопозива.

Додао је да би можда било најбоље да каже косовским Србима да га је баш брига шта траже, а Влади Србије да не поштује њену одлуку о његовој оставци.

Вулин се захвалио на бескрајној подршци коју су му указали Срби са Косова.

"Ако ћу на нешто бити поносан у свом раду, онада је то подршка коју сам добио од Срба са Косова и Метохије, а коју нисам тражио", рекао је Вулин на првој конференцији за новинаре након што је Влада у недељу одбила његову оставку.

Вулин је рекао и да ће се наставити са финансирањем на Косову и да ниједно радно мјесто неће бити угашено.

Припремљени одређени закони ради примјене споразума

Директор владине Канцеларије за КиМ је рекао да је српска страна припремила одређени број закона који морају да се мјењају ради имплементације бриселског споразума, али да Приштина има значајно веће задатке када је ријеч о правној регулативи коју треба да уради.

"Да би све ово профункционисало Приштина има значајно већи задатак на питањима правне регулативе које треба да уради, а ми смо већ припремили одређени број закона који морају да се промене", рекао је Вулин.

Он је навео да Приштина мора да се изјасни којом брзином ће бити спремна да промјени одговарајуће законе.

"Време је да се види и спремност приштинске стране, јер је српска страна већ показала спремност", истакао је директор Канцеларије за КиМ.

Вулин је рекао да "примјећује узбурканост у бирачком тјелу Приштине, након акција Еулекса", али да се нада да се то неће одразити на процес имплементације споразума.

Он је рекао да се нада да нико неће, изговарајући се на промјењене или узнемирене политичке прилике, покушати то да злоупотрјеби и доведе у питање промјену потребне законске регулативе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *