Вуковић: Пресипајмо фотељашка радна мјеста из Требиња у Билећу

Посланик СНСД у Народној скупштини Републике Српске из Билеће, Радован Вуковић, укључио се у сукоб који већина начелника херцеговачких општина води са влашћу Републике Српске. Он је на јучерашњој конференцији СНСД рекао да се ниједна Влада Републике Српске није маћехински односила према Требињу, већ су овој општини дате и многе привилегије, као што су сједишта […]

понедељак, мај 13, 2013 / 10:36

Посланик СНСД у Народној скупштини Републике Српске из Билеће, Радован Вуковић, укључио се у сукоб који већина начелника херцеговачких општина води са влашћу Републике Српске.

Он је на јучерашњој конференцији СНСД рекао да се ниједна Влада Републике Српске није маћехински односила према Требињу, већ су овој општини дате и многе привилегије, као што су сједишта предузећа "Хидроелектране на Требишњици", "Хидреоелектране Дабар" и "Електорпривреде Републике Српске". "

-Тражићемо да се сједишта `Хидроелектране на Требишњици` и `Хидреоелектране Дабар` пребаце у Билећу- поручио је Вуковић.

Конференција је већим дијелом била посвећена јавном предузећу "Никола Тесла" и бројкама планираних новозапослених у њему.

Текстилни Тесла запослиће наредне седмице 200 радника у текстилном погону у Билећи, рекао је Вуковић.

Он је данас оцијенио да је ово запошљавање веома значајно за Билећу, јер су се у овој општини у посљедњих неколико деценија само губила радна мјеста.

"У Билећи је 2.700 људи на Бироу за запошљавање, а у Херцеговини 16.900, што значи да је у Херцеговини стопа незапослености око 40 одсто, а у Републици Српској 25 одсто", рекао је Вуковић, који је и члан Извршног одбора СНСД.

Уколико се овај програм запошљавања настави како је планирано, каже Вуковић, стопа незапослености у Херцегоивини ће се полако смањивати.

"У оквиру овог програма планирано је да се у Билећи запосли 400 радника, у Требињу 800, у Љубињу 350, те мањи број радника у Берковићима", прецизирао је Вуковић.0 КОМЕНТАРА

  1. I nije realno da sjedište Trebišnjice i Dabra bude u Trebinju.
    Trebišnjicu u Bileću, a Dabar u Nevesinje, a Elektroprivreda u Trebinje je najpoštenija raspodjela pa neka priča šta ko hoće!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *