Вуковић напушта клупу српских рукометаша

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић напустиће то мјесто после споразумног раскида уговора. "Са Вуковићем ће бити споразумно раскинут уговор, због читавог низа дешавања у последње време. Лично сам разговарао са Вуковићем и договорили смо се на људиски, достојанствен и спортски начин. Ту одлуку још само преостаје да потврди Управни одбор РСС", рекао је […]

среда, април 24, 2013 / 08:42

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић напустиће то мјесто после споразумног раскида уговора.

"Са Вуковићем ће бити споразумно раскинут уговор, због читавог низа дешавања у последње време. Лично сам разговарао са Вуковићем и договорили смо се на људиски, достојанствен и спортски начин. Ту одлуку још само преостаје да потврди Управни одбор РСС", рекао је агенцији Бета генерални секретар Савеза Божидар Ђурковић.

Он је додао да Савез још није ступио у контак ни са једним Вуковићевим потенцијалним насљедником.

"Рано је још причати о новом селектору. Нисмо још ни са ким разговарали. То ћемо урадити тек када ситуација са Вуковићем буде окончана како треба", казао је Ђурковић.

Њемачки медији раније овог месеца спекулисали су да би Вуковићев насљедник на клупи Србије могао да буде тренер Фленсбурга Љубомир Врањеш, а као један од кандидата помиње се и Владан Матић.

Вуковић је мјесто селектора ‘орлова’ преузео 1. априла 2010. године, а са Србијом је на Европском првенству 2012. године у Београду освојио сребрну медаљу. Такође је изборио пласман и на Олимпијске игре у Лондону исте године и Свјетско првенство 2013. у Шпанији.

Србија у квалификацијама за Европско првенство наредне године у Данској у Групи 7 тренутно заузима треће мјесто са двије побједе и по једним ремијем и поразом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *