Вукоичић нови тренер Црвене звезде

Кошаркаши Црвене звезде Дива добили су новог тренера, тим ће у наставку сезоне водити Влада Вукоичић. Он ће замијенити Миливоја Лазића, који је добио отказ на Малом Калемегдану, већ послије два кола и пораза у АБА лиги. Вукоичић је помоћник селектора Србије Душана Ивковића, прошле године је водио У-18 селекцију Србије на ЕП у Пољској, […]

четвртак, октобар 4, 2012 / 12:27

Кошаркаши Црвене звезде Дива добили су новог тренера, тим ће у наставку сезоне водити Влада Вукоичић.

Он ће замијенити Миливоја Лазића, који је добио отказ на Малом Калемегдану, већ послије два кола и пораза у АБА лиги. Вукоичић је помоћник селектора Србије Душана Ивковића, прошле године је водио У-18 селекцију Србије на ЕП у Пољској, док је последњи тим водио Мега Визуру. Деби ће имати на домаћем терену против Унион Олимпије у недјељу.

Вукоичић је тренерску каријеру почео 1994. године са само 19 година, у омладинској школи ФМП-а. Ту је радио до 2003. године када је постао асистент првом тренеру "лименки".

Искуство је стицао као помоћник Аца Петровића, Владе Ђуровића и Бошка Ђокића. Први тренер постао је 2005. године, да би већ 2006. са ФМП-ом освојио Јадранску лигу.

Следеће сезоне тим је довео до полуфинала УЛЕБ Купа, те титуле у Купу Србије. После отказа у јануару 2008. стигао је у Хемофарм умјесто Мирослава Николића. Током љета те године радио је у Белгији у Остендеу, али је отишао већ у октобру. Сљедећу годину радио је у сарајевској Босни, са којом је остварио рекорд тима у регионалној лиги (11-15). Након што у априлу "студенти" нису прихватили његову оставку, добио је отказ у децембру 2009. после катастрофалних 1-9 на старту Јадранске лиге.

Пре двије године постао је тренер Мега Визуре са којом је стигао до Суперлиге са скором 15-11 у Првој лиги. У Суперлиги је имао скор 3-11.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *