Вукановић: Сваки почетак је тежак – настављамо борбу

Након завршених локалних избора независни кандидат за градоначелника Требиња Небојша Вукановић издао је саопштење за јавност у коме се захваљује грађанима који су му указали повјерење и обећава да ће истрајати у борби за ред и правду. – Желим да се захвалим свима који су искористили своје грађанско право и изашли на локалне изборе. Посебно […]

четвртак, октобар 11, 2012 / 09:43

Након завршених локалних избора независни кандидат за градоначелника Требиња Небојша Вукановић издао је саопштење за јавност у коме се захваљује грађанима који су му указали повјерење и обећава да ће истрајати у борби за ред и правду.

– Желим да се захвалим свима који су искористили своје грађанско право и изашли на локалне изборе. Посебно бих желио да се захвалим великом броју људи који су у мени препознали најбоље рјешење локланих проблема и без било каквих личних интереса поклонили ми своје повјерење.

Драго ми је да је велики број људи у нашем граду жели истинске промјене, реформе, правду и ред.

Све да сам добио повјерење и неколико стотина суграђана, ја сам врло истрајан и упоран, и не бих одустао од својих циљева и идеала све док не заведем ред у граду и држави.

Иако недовољан и мањи од очекиваног, овај број освојених гласова мени и мојим сарадницима даје додатну снагу да наставимо борбу за стварање бољег и праведнијег друштва.

Моја изборна кампања поставила је неке нове стандарде на нашој политичкој сцени, и показала да се добрим програмом и пристојношћу, без великих новаца, галаме, увреда, псовки, уцјена, притисака, куповине и личних интереса може направити добар изборни резултат.

Сигурно је да би резултат био другачији и бољи да и овог пута требињска интелектуална елита није ћутала, и да је умјесто тихе подршке јавно иступила и активно се укључила и помогла рјешавање животних питања.

Интелектуалци не смију да се повуку и ствари посматрају из сјенке, и тако судбину града поново препусте у руке необразованих и похлепних конвертита којима је остварење личних интереса једини мотив да се баве политиком.

Једина добра ствар на овим изборима јесте да је коначно дошло до промјене локалне власти, а искрено се надам да се по јутру дан неће познавати, и да г-дин Вучуревић неће наставити по старом и заборавити бројна и олако дата обећања, већ да ће испунити бројне обавезе према незапосленима, радницима Новотекса, Индустрије алата, пензионерима …

Након ових избора показаће се колико је било истине у бројним бесмисленим лецима које су у тамним подрумима штампали и дијелили Славко и Никола, да ли сам ја био нечији играч, да ли м је неко плаћао, да ли ћу се оженити до краја године, да ли ћу постати портпарол ХЕТ-а или Електропривреде, члан неког Управног или Надзорног одбора, добити станове у Бањалуци и Црногорском приморју…

Са својом популарношћу и угледом ја ћу лако пронаћи добро плаћен посао који ће бити мање стресан од руковођења градом, али ми је жао што Требињци нису смогли довољно храбрости да након неколико деценија извршимо корјените промјене и смјену генерација, што млади нису добили репрезентативног представника који би водио рачуна о њиховим интересима, што се раднице Новотекса неће ускоро вратити на посао, што радници у приватним фирмама неће добити заштитника, и што ће армија незапослених безнадежно и даље лутати улицама и узалудно се додворавати моћницима у нади да ће пронаћи неки посао.

Већ данас многи ми прилазе на улици и кажу да су ме подржавали, да им се допала моја кампања, изборни програм и циљеви, али да нису гласали за мене већ за Славка јер су били увјерени да не могу освојити довољан број гласова!?

После боја копљем у ледину, па након избора нема пуно разлога за кајање већ из свега треба извући поуке.

Сваки почетак је тежак, а нове младе генерације које долазе, као и многи старији који ће се брзо освијестити и схватити шта су урадили, су гарант да ће врло брзо ред, правда и истинске промјене доћи у наш град.

Ја и моји сарадници нећемо изневјерити и заборавити све оне који су нам пружили подршку, и о даљим плановима детаљније ћемо говорити на трибини коју ћемо ускоро организовати у Дому младих.

Са завршетком локалних избора завршила се и коректна сарадња са Општинским одбором Демократске партије Требиње и ја нећу имати никаквог утицаја на доношење њихових даљих одлука и стварање постизборних коалиција – стоји у саопштењу за јавност Небојше Вукановића.0 КОМЕНТАРА

 1. Небојша, само немој да одустанеш!

  Иако ниси изабран за градоначелника, постигао си много. Много више од ових који су ти били противкандидати. Разбудио си многе, не само у Требињу, већ и у Крајини.

  Само настави!

  Свако добро!

 2. Nebojša Vukanović je jedinstven i neponovljiv.
  Nažalost, u Trebinju nije bilo dovoljno svijesti i zdravog razuma da ga izaberemo za gradonačelnika.
  Mnogi, gledajući paradu divljaštva i kiča u postizbornim danima, postaju svjesni greške koju su napravili, ali sad je kasno.

 3. „ја сам врло истрајан и упоран, и не бих одустао од својих циљева и идеала све док не заведем ред у граду и држави.“
  Желим ти све најбоље, али је јако важно у животу знати праву мјеру ствари.

 4. Nebojša svaka čast na borbi, trebao bi osnovati pokret jer mnogi bi željeli biti dio istoga. Živim u Bijeljini, pošto nemaš mail adresu na zvaničnom sajtu pozivam te ovom prilikom da nas posjetiš, pa da udruženim snagama nastavimo djelovati. Pozdrav

 5. Браво Небојша на оптимизму, устрајности, поштењу и патриотизму!

  С тобом је, можда и започео један нови истински покрет за боље данас и боље сутра за све људе на овим просторима, што од срца и желим.

  Не замери и на једном упозорењу – настави да бираш друштво и не дозволи да ти се „залепе“ недостојни.

 6. Meni je u ovom trenutku i posle svega ipak najvažnije ovo – Са својом популарношћу и угледом ја ћу лако пронаћи добро плаћен посао…

  Glupo bi bilo da se posle svega učinjenog zlopatiš.

  Svaka čast!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *