Вучић:16. априла ћемо скупити 100.000 људи

БЕОГРАД – Заменик предсjедника Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић најавио је данас да ће напредњаци организовати митинг 16. априла са кога ће тражити расписивање парламентарних избора и навео да је владајућа коалиција одбила да пристане на компромис и разговара о ванредним изборима. Вучић је на конференцији за новинаре позвао грађане да дођу на митинг […]

уторак, март 22, 2011 / 19:04

БЕОГРАД – Заменик предсjедника Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић најавио је данас да ће напредњаци организовати митинг 16. априла са кога ће тражити расписивање парламентарних избора и навео да је владајућа коалиција одбила да пристане на компромис и разговара о ванредним изборима.

Вучић је на конференцији за новинаре позвао грађане да дођу на митинг и оцијенио да ће СНС на митингу сигурно окупити 100.000 људи.

Вучић је рекао да је владајућа коалиција одбила да разговара о приједлогу напредњака да се избори одрже у новембру, ако Србија у октобру добије статус кандидата и да је тиме показала неодговорност у вођењу земљом.

„Ми смо се надали другачијем одговору (на приједлог СНС-а о расписивању избора), али нисмо изненађени зато што сви који живе у скупим вилама и возе се скупим аутомобилима не могу да знају како грађани стварно живе”, казао је Вучић.

Замјеник предсједника СНС-а је одбацио тврдње представника власти да су им напредњаци поставили ултиматум и поновио да се радило о компромисном рјешењу.

Одговарајући на питање о врсти митинга и могућности да се откаже у случају да власт пристане да разговора са представницима СНС-а, Вучић је казао да митинг неће бити отказан, као и да ће се начин, трајање и облик протеста разматрати у наредним данима.

„Ми ћемо чекати позив на разговор са влашћу и 16. априла, али митинг ћемо одржати. Ако све до онда буду одбацивали разговоре, наше ће бити да станемо уз народ и заједно са њим захтјевамо расписивање ванредних парламентарних избора”, навео је Вучић.

Вучић је најавио да ће СНС сутра увече у спортском центру „Шумице” организовати концерт на коме ће прикупљати средства за помоћ Јапану за санирање посљедица разорног земљотреса, цунамија и нуклеарне катастрофе.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *