Вучић: Територијални интегритет Косова погрешно протумачен

Први потпредсjедник Владе Србије изјавио је да је од европског комесара за проширење Штефана Филеа добио увjеравање да је формулација о територијалном интегритету Косова, која се наводи у Стратегији о проширењу ЕУ, у Србији погрешно протумачена. „Дуго сам разговарао са Филеом и добили смо уверавања да намера ове синтагме није била на начин како смо […]

петак, октобар 12, 2012 / 07:56

Први потпредсjедник Владе Србије изјавио је да је од европског комесара за проширење Штефана Филеа добио увjеравање да је формулација о територијалном интегритету Косова, која се наводи у Стратегији о проширењу ЕУ, у Србији погрешно протумачена.

„Дуго сам разговарао са Филеом и добили смо уверавања да намера ове синтагме није била на начин како смо протумачили”, изјавио је Вучић и додао да се нада да је то само „питање неспретне формулације”, преноси Танјуг.

Вучић је истакао да је у извјештају све мање или више очекивано и поновио да нема „добрих и лаких рјешења” поводом питања Косова и Метохије.

„Нико од грађана Србије неће бити срећан ни са једним решењем и за Србију остаје само да се креће у оним оквирима у којима може да добије највише што може, а изгуби најмање што мора”, рекао је Вучић новинарима у Новом Саду приликом посјете градоначелнику Милошу Вучевићу.

На питање новинара да ли ће учествовати у преговорима са Приштином, Вучић је одговорио да му нико није ништа слично понудио.

„Не бежим од одговорности, али мислим да имам довољно дужности и обавеза. Да будемо сасвим отворени, једва стижем и то да завршим”, казао је Вучић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *