Вучић: Поглед у будућност, а за прошлост памћење

Први потрпредсједник Владе Србије Александара Вучић поручио је из манастира Високи Дечани да српски народ треба да гледа у будућност не заборављајући прошлост.  "Пред нама је много рада, напора, труда, много енергије коју ћемо морати да уложимо, али пред нама више нема крви, нема враћања у прошлост, нема више свих оних мука кроз које смо […]

петак, јун 28, 2013 / 12:24

Први потрпредсједник Владе Србије Александара Вучић поручио је из манастира Високи Дечани да српски народ треба да гледа у будућност не заборављајући прошлост.

 "Пред нама је много рада, напора, труда, много енергије коју ћемо морати да уложимо, али пред нама више нема крви, нема враћања у прошлост, нема више свих оних мука кроз које смо пролазили двадесет и више година", рекао је Вучић после литургије у манастиру Дечани.

Он је рекао да ће наставити да се бори за сигурнију и напреднију будућност за све грађане Србије, укључујући и оне који живе на Косову и Метохији.

"Увек ће водити на рачуна о Србима на Косову и Метохији и то је искрено и није изјава зарад политичког маркетинга и рејтинга", рекао је Вучић.

"Пред нама је много рада, напора, труда, много енергије коју ћемо морати да уложимо, али пред нама више нема крви, нема враћања у прошлост, нема више свих оних мука кроз које смо пролазили двадесет и више година", поручио је вицепремијер.

Први потпредсједник Владе Србије рекао је да није сигуран да данас имамо разлога за славље, али да имамо разлог за задовољство.

Он је истакао да, у тренутку када ће сви покушавати да пронађу ману свему што је Србија чинила протеклих мјесеци, са поносом може да истакне да нико у свијету није рекао ниједну ријеч о томе да Србија није поштовала неке договоре и да Србија није поштовала своје обавезе.

"Србија је постала поуздан партнер за све у свету. Први пут после много година Србију хвале свуда, а то што ми нисмо задовољни степеном подршке који се Србији пружа резултат је и дугогодишњег неповерења али и нечијих других унутрашњих проблема", указао је Вучић.

Према његовим ријечима, Србија је на добром путу и помјерила се са мртве тачке, и то је добра вијест упркос бројним препрекама које јој предстоје.

"Много тога тешког је пред нама, много тога треба да урадимо, много тога треба да направимо, морамо и у политичком и у економском и сваком другом смислу да напредујемо, и када то будемо радили и када то будемо успели онда више препрека за нас неће бити", рекао је Вучић.

Надам се да ћемо са свим тим препрекама успјети да се изборимо на јединствен начин, поштујући све друге али оно што је за нас данас важно то је да је Србија поштована на свим меридијанима да нисте о Србији чули у последњих шест мјесеци ниједну лошу ријеч нигдје у свијету.

"Посао Србије је да о свом народу брине на сваком месту и зато ћемо у Дечане долазити чешће, и не само у Дечане већ свуда на КиМ, да кажемо нашем народу да смо са њима, да никада неће бити сами, да никада неће бити остављени и да јасно поручимо да то што ми бринемо нема везе са политиком или било каквим маркетингом, да је то просто наша обавеза и завет за будућност", поручио је Вучић, који је послије литургије разговарао са игуманом манастира Савом Јањићем.

Игуман манастира Сава Јањић рекао је да се данас слави Видовдан са сјећањем на све страдале.

"Једино са вером можемо да опстанемо, као и уз поштовање других и дијалог који је једини начин за решавање проблема", рекао је Јањић и истакао да се нада да ће доћи вријеме када наше манастире неће чувати војска.

Вучић је из Дечана отишао у Крушевац.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *