Вучић: Југ прихвата споразум, сјевер одбија

Начелници округа са Косова јужно од Ибра прихватили су споразум са Приштином, док начелници са сјевера и даље одбијају да то учине, каже Александар Вучић. Вучић је у интервују за Нови магазин објаснио да је на данашњем састанку дошло до помака, али да консензус са косовским Србима није постигнут и да ће током посјете Косову […]

уторак, мај 7, 2013 / 23:34

Начелници округа са Косова јужно од Ибра прихватили су споразум са Приштином, док начелници са сјевера и даље одбијају да то учине, каже Александар Вучић.

Вучић је у интервују за Нови магазин објаснио да је на данашњем састанку дошло до помака, али да консензус са косовским Србима није постигнут и да ће током посјете Косову у недељу бити настављени разговори.

"Највећи део времена провешћемо на северу Косова и Метохије. Очекујем да буду присутни одборници све четири општине са севера – Косовске Митровице, Лепосавића, Звечана и Зубиног Потока. Без обзира што су неки већ изгубили легитимитет немам бојазни да разговарам са свима, да им изложим аргументе целе Србије", каже Вучић у интервјуу који ће Нови магазин интегрално објавити у броју од четвртка 9. маја.

Србија је прихватала аргументацију Срба са сјевера и понудила референдум на којем би они били у предности са питањем: "Да ли сте за споразум или не", додао је Вучић.

"Споразум смо прихватили зато што знамо да би људи у Србији бирали будућност. И када ствари већ тако стоје желимо да разговарамо са косовским Србима, да објаснимо шта добијају, шта су тешке ствари. Ништа нећемо да кријемо, никога нећемо да лажемо", казао је вицепремијер.

Први пут ће сјевер Косова и енклаве јужно од Ибра имати озбиљне стране инвестиције, најмање два велика пројекта, а држава Србија ће подстаћи значајан број породичних фирми које буду направљене, односно мали и средњи бизнис.

"Истовремено, албанске чизме неће бити на северу, а то је оно чега се највише плаше. Можете полицајце да ставите у какве год хоћете чизме увек ће бити 98 одсто Срба и два одсто Албанаца. НАТО је гарант да на северу неће бити никаквих других оружаних формација, то смо у писаној форми добили од Расмусена", казао је Вучић.

За недељу 12. мај, најављена је посјета вицепремијера Косову и разговор са представницима Срба, али и са грађанима.

Главна тема је споразум из Брисела парафиран 19. априла између Београда и Приштине.

"Идем на КиМ зато што сам сигуран да на крају ти људи размишљају о својој судбини", додао је Вучић у интервју за Нови магазин.0 КОМЕНТАРА

  1. Заиста невјероватан лик!

    Ове „шефове округа“ поставља Влада, сасвим је јасно на основу тога о чему се овде ради. Они које бира народ и на југу и на сјеверу имају исти став према тзв. Споразуму – НЕ.

    Невјероватно је колико покушава да јефтиним триковима завади народ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *