Вучић: Избора нема, спровођење споразума одмах

Бриселски споразум мора бити спроведен а само је питање како то урадити уз сагласност Срба са КиМ, изјавио је први потпредсједник владе Александар Вучић и додао да ће Србија учинити све да добије датум за почетак преговора са ЕУ, а да не сруши своју државност. "Ако споразум са Приштином потпише неко из Владе и то […]

четвртак, мај 2, 2013 / 09:20

Бриселски споразум мора бити спроведен а само је питање како то урадити уз сагласност Срба са КиМ, изјавио је први потпредсједник владе Александар Вучић и додао да ће Србија учинити све да добије датум за почетак преговора са ЕУ, а да не сруши своју државност.

"Ако споразум са Приштином потпише неко из Владе и то прихвати Скупштина онда је јасно да се мора спроводити. Само је питање како да то урадимо са сагласношћу нашег народа, а не против његове воље", рекао је Вучих за Б92 и најавио да ће у периоду од 7. до 12. маја отићи на север Косова.

Он је навео да се до рjешења може доћи и да све више људи на сjеверу Косова то разумijе и "зна да не могу некакве маргиналне групе да мењају вољу народа у Србији и да мењају власт у Србији иако се некима то првих дана учинило да могу".

Према његовим ријечима, Београд разумије страхове Срба са севера КиМ и то показује великим стрпљењем, трпељивошћу, "чак и неодговарањем на прљаву кампању која се против нас води".

Вучих је додао да очекује да се разговори наставе, истичући да с друге стране, и у Бриселу морају да знају да може бити имплементирано само оно што је написано у споразуму.

"Ако неко нешто хоће да имплементира, мора да имплементира оно што је написано у споразуму, а не оно што је хтео, а није му успело да уђе у споразум. Тај план имплементације није готов. То је предлог албанске стране и ништа више од тога. Ми прави план нисмо прихватили, нисмо га добили", рекао је први потпредседник владе.

Вучић је истакао да је Србија "све време у трци с временом и да неће изгубити то време" и додао:"Ако ме питате да ли ће Србија учинити све да добије датум… Учиниће све, а да не сруши своју државност."Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *