Вучић: Исто нам је као Милошу

Србија се данас, као и у вријеме Милоша Обреновића, суочава с истим притисцима, мукама и проблемима које јој намећу велике силе, каже Александар Вучић. "Наш је посао и потреба да покушамо да искористимо нешто Милошевог знања да ојачамо Србију, али да одржимо зидове и задржимо што више савазника и изградимо модерну, напредну и просперитетну Србију" […]

недеља, април 28, 2013 / 13:14

Србија се данас, као и у вријеме Милоша Обреновића, суочава с истим притисцима, мукама и проблемима које јој намећу велике силе, каже Александар Вучић.

"Наш је посао и потреба да покушамо да искористимо нешто Милошевог знања да ојачамо Србију, али да одржимо зидове и задржимо што више савазника и изградимо модерну, напредну и просперитетну Србију" рекао је први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић, отварајући обновљени Конак кнеза Милоша у парку Топчидер.

Вучић је рекао да нова поставка у Конаку кнеза Милоша, данас отворена поводом 198. годишњице Другог српског устанка, примјер како дјецу учити, не историји, већ ономе шта чинити у будућности.

Вицепремијер је подесјетио да је кнез Милош у оба дела своје владавине од 1815-1839. и 1858-1860. показао умеће врсног дипломате и политичара и успео да "некад мачем, а некад лукавством, донесе бољитак Србији".

"Не може неко да добије надимак ‘Велики’, а да није учинио највише што је могао за свој народ", казао је Вучић о Милошу за кога је рекао да је био стваралац модерне српске државе и човек чијим радом и делом Србија може највише да се поноси.

Изложба је отворена данас, на православни празник Цвети када је и подигнут Други српски устанак 1815. године који је предводио Милош Обреновић.0 КОМЕНТАРА

  1. Демагогија,не знам како се још није успоредио са Исусом,џабе је то Вучићу све,народ те је провалио,за разлику од Милоша теби уз надимак велики може да се припише још један а то је издајник!!!x-(

  2. Nista novo nisu sa sobom donijeli Dacic, Vucic ili Nikolic. Prevarili su biracko tijelo, opljackali volju onih koji imaju pravo glasa tako sto su im pricali jednu pricu a onda rade sasvim suprotno. Vucic je nadobudan, autoritaran, drzak, samzaljubljen. Nikolic je poltron i kukavica. Štrajkač glađu sa infuzijom. Dacic je komicar, klovn, jer samo klovn moze da u jednom danu promijeni stavove od krajnje desnice do ektremne ljevice i da pred pregovore poruci drugoj strani da on zapravo brano dio zemlje koji i nije njegov?! Nema tu niceg novog. 90 odsto srpskih politicara nas je u raznim periodima naviklo na to. Ono sto razlikuje ovu trojicu je cinjenica da skoro NIKO, pa ni u njihovim strankama, ubijeđen sam, ne zna šta će oni reći sutra i kakvu to stetu moze proizvesti. Razlog je jednostavan – to ni njih trojica ne znaju.Oni su kao rikošet, otpadak od metka koji ispaljuje neko drugi.A to što ih slijedi tako mnogo ljudi govori u kakvom je stanju Srbija. Steta ce biti nepopravljiva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *