Вознијак: Учитељски посао радиће компјутери

Ђаци и студенти могли би у будућности да имају личне, “хуманије” верзије компјутера који би замијенили данашње учитеље, изјавио је суоснивач компаније Епл Стив Вознијак на недавно одржаној конференцији у Сјеверној Ирској. Говорећи на догађају “Лондондери миленијум форума” организованом од стране Европске пословне мреже, Вознијак је навео да би персонализовани компјутери могли из коријена да […]

недеља, јун 2, 2013 / 14:02

Ђаци и студенти могли би у будућности да имају личне, “хуманије” верзије компјутера који би замијенили данашње учитеље, изјавио је суоснивач компаније Епл Стив Вознијак на недавно одржаној конференцији у Сјеверној Ирској.

Говорећи на догађају “Лондондери миленијум форума” организованом од стране Европске пословне мреже, Вознијак је навео да би персонализовани компјутери могли из коријена да измијене процес образовања, олакшавајући учење по систему “један на један”.

На тај начин ђаци би били охрабривани да само предузму одређене акције, као што је на примјер писање књиге, уместо што се усредсређују на учење већ провјерених теза и идеја, преноси портал Мешебл позивајући се на ирске медије.

“Све смо ближи ситуацији у којој су компјутери слични људима и са њима можемо да разговарамо. Тако ћемо бити у могућности и да имамо једног учитеља за једног ученика, што ће ђацима омогућити да се развијају у сопственом правцу”, казао је Вознијак.

Он је додао да ће садашњи тренд према којем мобилни телефони имају све више људских особина отворити нове могућности за разне иновације. Комјпутери су још увијек прилично оскудни учитељи, сматра Вознијак, па је потребно да се у будућности више ради на њиховим “људским” особинама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *