Војин Митровић: Јесам најбогатији, али моје богатство су прецијенили

Народни посланик и власник Октан промета Војин Митровић у интервјуу за магазин Фактор изнио је податке који су бацили другачије свјетло на цифру од 66 милиона, на колико је процијењено његово богатство.

петак, јануар 5, 2018 / 23:11

Митровић каже да над двије трећине суме наведене у картону нема приступ, јер се око имовине води спор, и да је то и навео у имовинском картону који попуњава сваки кандидат на изборима.

– Једноставно, у том картону је објављена имовина коју има Шипад комерц у Србији, а коју ми нисмо преузели. Ја сам је приказао да постоји и да се води судски спор, али ја са њом не располажем и није у мом власништву тренутно, да ли ће бити у будућности, не знам. Стварна вриједност је око 22 милиона марака, док је вриједност Шипадове имовине у Србији око 44 милиона марака. Све је јасно наведено у имовинском картону, али некоме је одговарало да стави цифру од 66 милиона.

Говорећи о његовом положају у СНСД, Митровић је рекао да је члан СНСД и скупштинске већине, али није члан посланичког клуба. Као разлог је навео неслагање са политиком градског одбора СНСД у Бијељини. Уједно је говорио и о томе да су кадрови из Бијељине запостављени на републичком нивоу.

-Једноставно начин на који се води СНСД у Бијељини, мислим да је погрешна кадровска политика, занемарени су људи који су годинама учествовали у раду странке… Мислим да је то лоше, али слиједе избори, и они ће показати своје. Тадашњи СНСД је у Бијељини 2014. направио лош резултат, и зато нису добили ништа. Ја као тадашњи посланик који је подржао власт сам тражио министарство пољопривреде за Бијељину, али став је био да то буде министар Мирјанић. Остало је мјесто помоћника министра за аграрна питања и прехрамбену политику. То сам ја лично изборио, да ту буде човјек из Семберије, а не СНСД Бијељина.

Коментаришући прилике у Бијељини, Митровић је рекао да је рад градоначелника Мићића аматерски, те да је он један он оних који у приватном послу раде слабо, али се са буџетским парама “одлично сналазе”. Додао је и да ј његова понуда заулагање у бању Дворови оголила лоше намјере градске управе у вези са овом установом.

– Мићо Мићић је човјек који сматрада треба све да контролише, и да он са својим сарадницима буде власник комплетног града. Објаављен је конкурс за понуде за куповину Бање Дворови. Ми смо тада озбиљно приступили и понудили милион марака за куповину 100% акција Бање Дворови, улагање 10 милиона у наредних 5 година, проширење дјелатности. Симптоматично је да на ту понуду није стигао одговор, иако је била једина. Она није требала да се појави, требао је Мићић са својом екипом да приватизује Бању, али без улагања. Пореметили смо им планове, то је стопирано и ево гдје је Бања Дворови сад.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *