ВН: Горска служба Јахорина и деминери РС проглашени херојима године

„Вечерње новости“ из Београда додијелиће Горској служби спашавања Јахорина и Јединици за деминирање Цивилне заштите Републике Српске плакету за најплеменитији подвиг године. Плакета се додјељује за акцију спашавања словеначких палаглајдера који су 30. октобра пали у минско поље на врху Кошута, на Јахорини, на неприступачном терену удаљеном од путне комуникације и скијашких терена Олимпијског центра, […]

среда, децембар 21, 2011 / 10:47

„Вечерње новости“ из Београда додијелиће Горској служби спашавања Јахорина и Јединици за деминирање Цивилне заштите Републике Српске плакету за најплеменитији подвиг године.

Плакета се додјељује за акцију спашавања словеначких палаглајдера који су 30. октобра пали у минско поље на врху Кошута, на Јахорини, на неприступачном терену удаљеном од путне комуникације и скијашких терена Олимпијског центра, рекао је Срни шеф Горске службе спашавања Јахорина Миро Калем.

Он је истакао да им је и амбасадор Словеније у БиХ упутио писмо у којем је захвалио екипи која је спасила параглајдера Симона Вогринца, који је тешко повријеђен у минском пољу.

"Ваша екипа из Горске службе спасавања демонсатрирала је висок степен професионалности и пожртвованости те тиме допринијела спашавању његовог живота и могућности његовог опоравка", наводи се у писму.

Плакета ће бити додијељена у петак, 23. децембра, у Скупштини града Београда

Горска служба спашавања Јахорина има 17 чланова који су у свако вријеме спремни да помогну унесрећеним и повријеђеним.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *