Влајки: један конститутиван народ ослобађа се свих злочина!

БАЊА ЛУКА – Потпредсједник Републике Српске из реда хрватског народа Емил Влајки констатовао је да се унутар БиХ један конститутиван народ „на неки начин ослобађа свих могућих злочина“, док се друга два народа далеко више санкционишу. "Ова подршка једном од конститутивних народа који су по судским пресудама далеко невинији врши се у двоструко име – […]

среда, април 13, 2011 / 22:50

БАЊА ЛУКА – Потпредсједник Републике Српске из реда хрватског народа Емил Влајки констатовао је да се унутар БиХ један конститутиван народ „на неки начин ослобађа свих могућих злочина“, док се друга два народа далеко више санкционишу.

"Ова подршка једном од конститутивних народа који су по судским пресудама далеко невинији врши се у двоструко име – у име демократије и људских права и у име функционалне државе", рекао је Влајки, обраћајући се посланицима на посебној сједници Народне скупштине РС у Бањалуци.

Влајки је упитао која је то демократија и која су то људска права гдје је око 800 закона наметнуто, гдје се смјењују демократски изабрани предсједници и посланици, кажњавају професори факултета и поништавају њихове оцјене.

"БиХ је протекторат гдје се у име стварања функционалне државе жели створити тзв. босанска нација и да се Срби и Хрвати одрекну свог идентитета, али то неће проћи", закључио је Влајки.

Предсједник Борачке организације РС Пантелија Ћургуз затражио је да Суд и Тужилаштво БиХ коначно почну примјењивати принцип правде и правичности и судске праксе.

"Треба одмах онемогућити примјену селективног приступа, а то је могуће само измјеном Кривичног закона БиХ и Закона о кривичном поступку БиХ", рекао је Ћургуз народним посланицима.

Ћургуз је упозорио да, уколико нема разумијевања за ове захтјеве, у том случају треба онемогућити правно дејство оваквих законских рјешења на простору РС.

"Постављамо питање предсједнику Уставног суда БиХ, предсједнику Високог судског и тужилачког савјета БиХ, главном тужиоцу БиХ, који су сви Срби, зашто су дозволили овакву праксу, ако су за истински професионализам", каже Чургуз.

Ћургуз је закључио да је вријеме да РС затражи њихову одговорност и да их позове да се одмах и безусловно повуку са тих дужности.

Шеф посланичког клуба СНСД-а Жељко Мирјанић рекао је да овај клуб једногласно подржава изнесене ставове предсједника РС, истичући да су они засновани на искуству и на ономе шта нам се догађа.

"Ставови предсједника су познати јавности и прихваћени од већине грађана РС", рекао је Мирјанић.

Мирјанић је указао на чињеницу да се оваквим поступцима Суда и Тужилаштва БиХ покушава креирати историјска слика рата по којој ће два народа и један ентитет бити приказани у што црњем свијетлу да би се уз подршку међународне заједнице промијенио уставни поредак БиХ.

"На сцени је покушај неких странака са сједиштем у Сарајеву да се промијени правни и друштвени поредак у БиХ", закључио је Мирјанић.

Предсједник Српске Милорад Додик предложио је Народној скупштини 23 закључка који се завршавају приједлогом одлуке о расписивању референдума у РС на којем би се грађани Српске изјаснили о наметнутим законима и кршењу конвенције о људским правима високих представника у БиХ. 0 КОМЕНТАРА

  1. Удри Влајки! 🙂 Само храбро.
    Колико је ово добар потез, овај Влајки, свака част Крсти што га је прогурао.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *