Влада Српске: Узалуд ти труд Тихићу, не одустајемо од уредбе

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, оцијенио је да захтјев Сулејмана Тихића Уставном суду БиХ за оцјену уставности Уредбе Владе Српске о утврђивању регистрационог подручја за одређивање јединственог матичног броја грађана, представља типичну неуспјелу причу, која се зове БиХ. "БиХ покушава да сваки нормалан потез, као што је овај у вези са матичним бројевима, доведе у […]

петак, мај 17, 2013 / 08:26

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, оцијенио је да захтјев Сулејмана Тихића Уставном суду БиХ за оцјену уставности Уредбе Владе Српске о утврђивању регистрационог подручја за одређивање јединственог матичног броја грађана, представља типичну неуспјелу причу, која се зове БиХ.

"БиХ покушава да сваки нормалан потез, као што је овај у вези са матичним бројевима, доведе у идеолошке или неке друге оквире", рекао је Додик. Он је истакао да је Уставни суд БиХ свој кредибилитет давно изгубио.

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић, поручила је да Влада Српске, неће одустати од уредбе о утврђивању регистрационог подручја за одређивање јединственог матичног броја грађана, напомињући да је органима у БиХ остављено довољно времена и простора да реагују на прави начин у тој области.

"Не интересује ме Тихић, ни његове иницијативе. Интересују ме грађани Републике Српске – мајке и бебе", додала је Цвијановићева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *