Влада РС купила Урбанистички завод

Влада Републике Српске купила је цјелокупну имовину Урбанистичког завода РС у стечају за 4.250 000 КМ. Куповина је извршена на другој лицитацији у бањoлучком Окружном привредном суду. Члан Одбора повјерилаца Урбанистичког завода РС Живана Гојић је рекла да је Влада РС овим поступком спасила Урбанистички завод РС као институцију, што ће у крајњем случају омогућити […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 18:44

Влада Републике Српске купила је цјелокупну имовину Урбанистичког завода РС у стечају за 4.250 000 КМ. Куповина је извршена на другој лицитацији у бањoлучком Окружном привредном суду.

Члан Одбора повјерилаца Урбанистичког завода РС Живана Гојић је рекла да је Влада РС овим поступком спасила Урбанистички завод РС као институцију, што ће у крајњем случају омогућити радницима да наставе рад у овој кући, да им буде повезан радни стаж и исплаћена дуговања према радницима која износе 1,3 милиона КМ.

Некртетнине са припадајућом опремом Урбанистичког завода РС у стечају продавала се у пакету по процијењеној вриједности од 4.369 127 КМ, с тим да не може бити дата испод 4.250.000 КМ, што представља уједно најнижу заштитну цијену, према којој се имовина продаје, на другој лицитацији.

Имовина Урбанистичког завода РС понуђена је уз услов, да купац задржи дјелатност минимално осам година, запосли најмање 25 радника од којих је 15 лиценцираних стручњака одговарајуће струке, док су остали радници са одговарајућом високом, вишом и средњом стручном спремом који испуњавају потребне услове.

Купац у потпуности треба да задржи дјелатност у области израде докумената просторног уређења, стратегија, просторних планова, урбанистичких планова, зонинг планова, регулационих планова, урбанистичких пројеката и планова парцелације израде техничке документације са свим њеним дијеловима, односно пројектима, ревизију техничке документације, надзор над грађењем у име инвеститора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *