Влада о платама у управи: Коефицијенти остају исти

Влада РС утврдила је данас по хитном поступку Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у органима управе РС, којим се до 31. децембра 2012. године продужава примјена платних коефицијената одређених Законом о измјенама закона о платама запослених у органима управе РС из 2011. године.  Влада је донијела Одлуку о упису 1.837 студената у […]

четвртак, новембар 17, 2011 / 15:27

Влада РС утврдила је данас по хитном поступку Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у органима управе РС, којим се до 31. децембра 2012. године продужава примјена платних коефицијената одређених Законом о измјенама закона о платама запослених у органима управе РС из 2011. године.

 Влада је донијела Одлуку о упису 1.837 студената у прву годину циклуса студија у академској 2011/2012. години на јавним универзитетима у РС и то 932 на Универзитету у Бањалуци и 905 студената на Универзитету у Источном Сарајеву.

Овом одлуком утврђена је и висина школарине за студенте који се суфинансирају од 880 КМ за све студијске програме, а за ванредне студенте 1.500 КМ за све студијске програме.
Плаћања школарине ослобођени су студенти дјеца погинулих и несталих бораца ВРС, РВИ прве и друге категорије, инвалида ВРС од прве до пете категорије, студенти са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица и дјеца без родитеља.

Влада је усвојила Информацију са препоруком о реализацији Пројекта Савјета за дјецу РС "Положај и потребе посебно талентоване дјеце у РС.

Министарка за породицу, омладину и спорт Нада Тешановић истакла је да је потребно препознати талентовану дјецу у најранијем добу у предшколском узрасту и унаприједити стручно усавршавање предшколских васпитача, наставника разредне наставе, педагога и психолога ради побољшања квалитета рада са талентованом дјецом, те материјално помоћи напредак талентоване дјеце.

Она је навела да ће ускоро бити завршен четворогодишњи Пројекат изградње 97 кућа у 22 општине РС за породице са петоро и више дјеце у сарадњи са локалним заједницама.
Према њеним ријечима, ресорно министарство у буџету РС за идућу годину и даље предвиђа ставку за субвенције каматне стопе за стамбено збрињавање младих брачних парова, а конкурс за ове намјене биће расписан почетком наредне године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *