Високо: Из касарне украдено 47 нових пиштоља, не зна се кад

Из војног магацина касарне у Високом нестало је 47 пиштоља укупне вриједности 84.600 марака, рекла је портпарол Тужилаштва БиХ Селма Хећимовић. Ријеч је о 47 најновијих пиштоља "застава 999“ чија је појединачна цијена 1.800 КМ, додала је она. Још се не зна када су пиштољи нестали. Према њеним ријечима, МУП Зеничко-добојског кантона јуче поподне обавијестио […]

субота, децембар 3, 2011 / 21:09

Из војног магацина касарне у Високом нестало је 47 пиштоља укупне вриједности 84.600 марака, рекла је портпарол Тужилаштва БиХ Селма Хећимовић.

Ријеч је о 47 најновијих пиштоља "застава 999“ чија је појединачна цијена 1.800 КМ, додала је она.

Још се не зна када су пиштољи нестали.

Према њеним ријечима, МУП Зеничко-добојског кантона јуче поподне обавијестио је Тужилаштво БиХ да Служба војне безбједности Оружаних снага БиХ сумња да је нестала одређена количина оружја у војном магацину касарне у Високом.

Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ овластио је припаднике Сипе да обаве увиђај, уз асистирање припадника МУП-а Зеничко-добојског кантона и уз присуство припадника Службе војне безбједности Оружаних снага БиХ, рекла је Хећимовић.

"С обзиром да на том мјесту нема струје, увиђај је почео јутрос и у току је изузимање трагова", истакла је Хећимовић.0 КОМЕНТАРА

 1. Ti pistolji su kod Jacimovica u BL kostali 1050KM prije koju godinu, sto znaci da se cijena znacajno preuvelicava. Meni je cudno da u Federaciji malo-malo pa ispliva na povrsinu neka kradja oruzja.

 2. Ja већ неко вријеме објашњавам да су оружане снаге највећа пријетња безбједности овог наода , ЧАК И ВЕЋА ОД ВЕХАБИЈА.
  Оно што посебно забрињава јесте чињеница да одговорни српски кадрови попут генерала милојчића, вуковића и њима сличних упорно сакривају бројне ванредне догађаје бојећи се за своје ничим зарађене плате, што иде у прилог муслиманима. Нису нестали само пиштољи, нестају бомбе, муниција, разна опрема, а јачају само вехабије у војсци.
  ОС биХ пријетња безбједности

 3. paja patak, 04.12.2011. 19:58:50

  Slažem se. O tzv. Oružanim snagama se ne priča, a i ovo što „procuri“ u javnost je zastrašujuće. Njihova uloga je ogromna i zaista je simptomatično da srpski kadrovi ćute o tome. OS ne samo da su prijetnja za bezbijednost već smo imali priliku da slušamo i različita dešavanja koja se odnose na nacionalnu diskrinimaciju i sl., boravak srpskih kadrova u ozračenim prostorijama…
  I onda se vraćamo na reformu odbrane… u redu, moralo je da dođe do „reforme“, ali uslovi na koje smo pristali su strašni, mogli smo da obezbijedimo mnogo bolju poziciju za RS. Tada se dosta od navedenog ne bi dešavalo.

 4. anja banja luka, 05.12.2011. 00:04:19 [21271]

  „zaista je simptomatično da srpski kadrovi ćute o tome“

  Нема српских кадрова у ОС БиХ, сви официри су махом пожењени муслиманкама или хрватицама, ово ти је провјерена информација…

 5. Мени је ово прекрасно,само ми блентави Срби бранимо БиХ од ових што су истински љубитељи Босне и Херцеговине,њене репрезентације,вартиног амблема и свих наказности које иду са БиХ. Када могу волити,онда могу и узети.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *