Вишеградска стаза почиње данас, без Андрићграда

Културна манифестација “Вишеградска стаза”, посвећена успомени на живот и дјело Иве Андрића, свечано ће бити отворена данас и трајаће до недјеље, 9. јуна. “Вишеградска стаза” званично ће бити отворена у 20.00 часова свечаном академијом у Дому културе у Вишеграду, на којој ће “Бесједу о Андрићу” говорити академик Миро Вуксановић, а стихове о Иви Андрићу глумац […]

петак, јун 7, 2013 / 09:50

Културна манифестација “Вишеградска стаза”, посвећена успомени на живот и дјело Иве Андрића, свечано ће бити отворена данас и трајаће до недјеље, 9. јуна.

“Вишеградска стаза” званично ће бити отворена у 20.00 часова свечаном академијом у Дому културе у Вишеграду, на којој ће “Бесједу о Андрићу” говорити академик Миро Вуксановић, а стихове о Иви Андрићу глумац Тихомир Станић.

У музичком дијелу програма наступиће Ансамбл “Стефановић” и хор из Ужица.

Почетак ове традиционалне културне манифестације биће означен полагањем цвијећа на Андрићев споменик, као и на споменик палим борцима у 12.00 часова на градском тргу.

Истог дана планирани су и сусрети библиотекара Републике Српске, као и отварање изложби слика са прошлогодишњег саборовања ликовних умјетника и фотографија Иве Андрића.

Од пјесништва до концерта

У суботу, другог дана манифестације, биће одржана промоција зборника “Андрићевом стазом” и календара Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” за 2013. годину, који је приредио професор Војислав Максимовић, а у 20.00 часова на Отвореној сцени на Ћуприји биће одржано пјесничко вече.

Трећег дана “Вишеградске стазе”, у недјељу, 9. јуна, за најмлађе биће изведена позоришна представа Драмског студија Дома културе Вишеград “Обична љубавна прича”.

У 19.00 часова у вишеградском Дому културе биће представљена књига добитник Андрићеве награде за 2012. годину за најбољу збирку прича.

“Вишеградска стаза” биће завршена концертом озбиљне музике у извођењу Ансамбла “Стефановић” из Ужица.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *