Вишеград: Додик добио козачко одликовање

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Вишеграду да су руски добровољци дошли на ратишта за одбрану Српске из чисто патриотских и братских разлога и то је високо морални чин који треба поштовати и цијенити више него што је то до сада чињено. Предсједник Републике положио је данас вијенац и прислужио свијеће пред […]

недеља, новембар 6, 2011 / 14:47

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Вишеграду да су руски добровољци дошли на ратишта за одбрану Српске из чисто патриотских и братских разлога и то је високо морални чин који треба поштовати и цијенити више него што је то до сада чињено.

Предсједник Републике положио је данас вијенац и прислужио свијеће пред спомеником за 37 руских добровољаца који су учествовали у отаџбинском рату у Српској и разговарао са породицама погинулих Руса.

Додик је оцјенио да је подршка руских добровољаца у протеклом рату била важна и са становишта војничких вјештина, али и као морална категорија и захвалио Влади РС и Борачкој организацији које су подигле споменик посвећен њиховом страдању.

Он је одбио поређење руских јунака са оним, како је рекао, који су дошли у Босну и стали на бошњачку страну да шире екстремизам, а многи од њих су у њој и остали да роваре и стварају проблеме.

На састанку у просторијама општинске Борачке организације, након што је обишао спомен собу са фотографијама погинулих српских бораца, руски генерал и козачки атаман Александар Павлович уручио је предсједнику РС Милораду Додику Орден Првог степена за заслуге пред отаџбином и козаштвом, а дарове је добио и од чланова Фолклорног руског друштва "Дебарновка".

Ово високо признање Додику је додијељено одлуком Националног савјета безбједности Русије. Захваливши се за орден, предсједник РС је рекао да подржава сваку врсту договора и сарадње са братском Русијом које се огледа у политичким и економским односима.

Додик је подсјетио да је у оквиру те сарадње успјешно приватизована Рафинерије нафте која сада послује и запошљава раднике и најавио да ће од нове године у Републику Српску стићи и једна велика руска банка.

"Ми смо срећни што на ове просторе долазе и позната руска приватна предузећа, а свима је познато да руски стручњаци истражују налазишта нафте за која се процјењује да у утроби земље на овим просторима крију око 50 милиона тона црног злата", нагласио је Додик.

Предсједник Српске је најавио ускоро и разговоре о изградњи гасовода кроз Републику Српску0 КОМЕНТАРА

  1. Да, од јунака као што су Караџић и Крајишник смо могли тога доста да научимо о томе како се нпр. за 24 сата обогатити и тако слично… дај молим те, мислим да су то више постале празне приче… политичари нису и не могу бити заслужни за стварање РС, они се данас могу хвалити тиме али да није било бораца као што је и мој отац, к…ц би данас СДС могао да се хвали како је уствари он тај који је створио РС.

  2. е нама који смо ово створили узимају се сва права а они који су лумповали по БГД дају се признања.Нама се птијети отказима на сваком мјесту, ако конкуришемо на неко радно мјесто предност имају они без ратног искуства , а онај дезертер подигне нам споменик и њему орден . Е јебем вас козациx-(

  3. Поклопи се тепсијом, туци питу, слави тај кукали Бајрам и ћути. Када се ријешимо ових наших баксуза онда ћемо се и вама још позабавити… како допликује B-)

  4. Прво, да зулкедину честитам Бајрам, ред је, а друго, није ваљда да Ти за Бајрам досадно, па, умјесто да си негдје у кафани, на музици, блејиш за компјутером.

  5. Сва права су ионако била одузета и укинута до 2005. године, знам по свом оцу како је преживљавао сваки дан и како се осјећао као борац са прве линије ратишта. Управо су борци и ти обесправљени радници највећа снага М. Додика, то се бар може провјерити.

  6. откачи се од мене, ако имаш проблем иди доктору… и успут ово није пас, видим да се после сваког мог коментара „проспеш“ па ево да те исправим, пошто вјероватно ниси никад чуо или чула за дринског вука, а видим да имаш проблем и са видом.

  7. Нема тог доктора што теби „бокац“ може помоћи, ти си јединствен случај и добро да се стално вртиш са том причом до 2005 дотле сиже твоје сјећање, даље се не можеш ни сјећати јер си напаљени додиков слинџо. Тај козачки лафо атаман је из оркестра козачких фолк музичара, орден је циркус, а и овај главоња што га добио, кладим се да никад очима није видио ни једног козачког борца у току рата, ма какви козака, није тај ни рата очима видио…али јбг, кад је бал нек је и маскенбал…B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *