„Више цвијећа мање смећа“

ПЕТРОВО- Под мотом „Више цвијећа мање смећа“ данас ће у свих седам насеља општине Петрово бити одржана акција уређења животне средине. Власници и корисници пољопривредног и другог земљишта, пословних и стамбених објеката обавезни су да уклоне дивље депоније, те посједе држе уредним, односно треба да искрче живице око посједа, а отпад уклоне на локалну депонију, […]

субота, април 16, 2011 / 11:07

ПЕТРОВО- Под мотом „Више цвијећа мање смећа“ данас ће у свих седам насеља општине Петрово бити одржана акција уређења животне средине.

Власници и корисници пољопривредног и другог земљишта, пословних и стамбених објеката обавезни су да уклоне дивље депоније, те посједе држе уредним, односно треба да искрче живице око посједа, а отпад уклоне на локалну депонију, најављено је из општине Петрово.

Начелник општине Петрово Зоран Благојевић упозорио је грађане да ће у их противном санкционисати Комунална полиција.

Он је истакао да је неопходно јачање свијести сваког грађанина општине у изградњи и очувању здраве животне средине, од дјечијег узраста до одраслих, а од свих се очекује максимално учешће у акцијама уређења простора у коме живе и раде.

У аквиру акције уређења околине радници општине Петрово уредиће простор око општинске зграде, док ће извиђачи уредити околину извиђачког дома Јошијак у насељу Какмуж.

Благојевић је додао да ће 28. и 29. априла бити одржана традиционална спортско-културна манифестација "Озренско драговање", а почетком јуна и "Озренски планинарски маратон".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *