Вина из Тврдоша награђена у Лондону

На овогодишњем водећем свјетском оцјењивању вина у Лондону, вина манастира Тврдош добила су двије бронзане медаље и једну Медаљу похвалу. Бронзане медаље додијељене су вину Вранац из бербе 2010. и Каберне ХУМ из бербе 2007., док је Медаља похвале припала вину Жилавка из бербе 2012., чиме су тврдошка вина добила још једну врхунску потврду својих […]

уторак, мај 21, 2013 / 12:33

На овогодишњем водећем свјетском оцјењивању вина у Лондону, вина манастира Тврдош добила су двије бронзане медаље и једну Медаљу похвалу.

Бронзане медаље додијељене су вину Вранац из бербе 2010. и Каберне ХУМ из бербе 2007., док је Медаља похвале припала вину Жилавка из бербе 2012., чиме су тврдошка вина добила још једну врхунску потврду својих квалитета, наводи се на сајту декантер.com.
Оцјењивање вина у Лондону одржава се у организацији енглеског часописа "Декантер" /Децантер/, једног од најутицајнијих и најеминентнијих свјетских часописа у области винарства.

На овогодишњем оцјењивању учествовало је 219 судија из цијелог свијета, који су оцјењивали 14.362 вина из 52 државе.

У таквој конкуренцији, три награде, и то други пут узастопно, представљају велику успјех и потврду континуираног врхунског квалитета вина манастира Тврдош.

Ово је трећи пут, а други заредом да су вина из подрума Тврдош добила овако значајно признања.

Вино Вранац из бербе 2007., из подрума манастира Тврдош, добило је награду 2010. године, док су на прошлогодишњем оцјењивању вина Вранац и Жилавка добила су бронзане медаље, а Каберне Медаљу препоруке.

Декантерово такмичење вина познато је по врло строгом оцјењивању и постало је најауторитативнији извор винских препорука за љубитеље вина широм свијета.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *