Векарић: Хапшење Хаџића сада приоритет

Замјеник српског тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић изјавио је данас да је потрага за јединим преосталим хашким бјегунцем Гораном Хаџићем сада приоритет власти у Београду и да се неће мијењати акциони тим за потрагу, који је пронашао и Ратка Младића. „Наш приоритет је сада постала потрага за Гораном Хаџићем, јединим преосталим бјегунцем”, рекао је […]

недеља, мај 29, 2011 / 18:20

Замјеник српског тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић изјавио је данас да је потрага за јединим преосталим хашким бјегунцем Гораном Хаџићем сада приоритет власти у Београду и да се неће мијењати акциони тим за потрагу, који је пронашао и Ратка Младића.

„Наш приоритет је сада постала потрага за Гораном Хаџићем, јединим преосталим бјегунцем”, рекао је Векарић агенцији Франс Прес.

„Акциони тим који је пронашао Младића остаће исти и нећемо престати потрагу све док Хаџић не буде пронађен, ухапшен и послат у Хаг”, истакао је он за АФП.

Хашки трибунал оптужио је Хаџића 2004. године за злочине против човјечности и кршење закона и обичаја ратовања.

Хаџић је оптужен да је као предсједник Српске аутономне области Славонија, Барања и западни Срем, и касније као предсједник Републике Српске Крајине, учествовао у удруженом злочиначком подухвату током оружаних сукоба у Хрватској од 1991. до 1993. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *