Већ шести дан Турска и Сирија помало пуцају међусобно

Турска војска узвратила је данас паљбу на сиријску територију, пошто је граната испаљена са сиријске стране пала у провинцији Хатај са турске стране границе, преносе агенције. Ово је шести узастопни дан турске одмазде због бомбардовања са сиријске стране, гдје се снаге предсједника Башара ал-Асада боре против побуњеника, преноси Ројтерс. Ријеч је о досада најозбиљнијим пограничним […]

понедељак, октобар 8, 2012 / 18:27

Турска војска узвратила је данас паљбу на сиријску територију, пошто је граната испаљена са сиријске стране пала у провинцији Хатај са турске стране границе, преносе агенције.

Ово је шести узастопни дан турске одмазде због бомбардовања са сиријске стране, гдје се снаге предсједника Башара ал-Асада боре против побуњеника, преноси Ројтерс.

Ријеч је о досада најозбиљнијим пограничним окршајима од када су у марту прошле године почели протести против сиријског режима који су у међувремену прерасли у грађански рат.

Током најновијег напада сиријске гранате су пале око 150-200 метара преко границе у области Хаџипаша, јавио је Ројтерс позивајући се на неименованог турског функционера.

Турске оружане снаге ојачале су током протеклих дана присуство дуж 900 километара дуге границе са Сиријом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *