Ватрени фудбал, лопта запаљен кокос

Група младића из Индонезије, свјетски популарну игру с лоптом довела је на сасвим нови ниво. Након 21 дана припрема, које укључују молитве, пост и технике "припитомљавања" ватре, за ове Индонежане почиње једносатна фудбалска утакмица каква се не виђа често. Наиме, умјесто лопте, они користе запаљени кокос, а утакмицу играју – босоноги. "Сваки кокос натопљен је […]

субота, октобар 13, 2012 / 11:36

Група младића из Индонезије, свјетски популарну игру с лоптом довела је на сасвим нови ниво.

Након 21 дана припрема, које укључују молитве, пост и технике "припитомљавања" ватре, за ове Индонежане почиње једносатна фудбалска утакмица каква се не виђа често. Наиме, умјесто лопте, они користе запаљени кокос, а утакмицу играју – босоноги.

"Сваки кокос натопљен је керозином у којем стоји два дана, а у току једне утакмице, искористе се око четири комада. Играмо ову игру како бисмо тестирали духовну и психичку снагу учесника", рекао је Али Акхyар, организатор сусрета.

Методе којима се користе како би "истренирали" кожу да не осјећа бол повезују се с традиционалном индонезијском борилачком вјештином пенцак силатом.

"Тренира се до оног тренутка у којем играчи више не осјећају никакву бол кад их дотакне ватра. То их челичи и показује њихову храброст", наглашава Акхyар. Иако за неупућене може бити врло опасна, ова верзија "ватреног" фудбала врло је популарна у многим исламским школама на истоку острва Јава.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *