Васковић између 01. и 12. априла

Зашто и како је могуће да један видео-клип потпуно преокрене слику коју је Слободан Васковић донедавно уживао у Федерацији БиХ и тамошњим медијима? У Републици Српској се таква прошлост некадашње звијезде Федералне телевизије и њене емисије 60 минута одавно знала. И јавно износила. Зашто су се медији са командом у Сарајеву тек сад узјогунили? Чак је […]

уторак, април 12, 2011 / 19:18

Зашто и како је могуће да један видео-клип потпуно преокрене слику коју је Слободан Васковић донедавно уживао у Федерацији БиХ и тамошњим медијима?

У Републици Српској се таква прошлост некадашње звијезде Федералне телевизије и њене емисије 60 минута одавно знала. И јавно износила. Зашто су се медији са командом у Сарајеву тек сад узјогунили?

Чак је и Фронтал.РС у својим првоаприлским шалама поменуо да му је жеља да поново извјештава из Сребренице, што је најбољи доказ да се ова чињеница знала. Сада испада да је свему крив један видео-клип тзв. "Патриотске лиге"?

Није него.

О томе колико се то знало, смијешно је и причати. Изашло је на видјело нешто је било одавно познато о Слободану Васковићу, па ћемо се правити невјешти… Сада се само поставља питање: да ли су лицемјернији они који му сада суде, или они који су Васковићев професионализам и прогоњење "ратних злочинаца", "криминалних банди и пљачкаша" у РС хвалили на сва уста?

Можда су то исте особе?

Истини за вољу и ратних злочинаца, и криминалаца, и организованих банди; у Српској не недостаје, и Васковић је о многим од ових појава извјештавао тачно. Проблем је, као и увијек у овој Дејтонској творевини, о реципроцитету. Проблем је што само једни (Срби) требају испасти они код којих тога има, а код других тога нема. И што се за то увијек нађе добрих и масних фондова.

Но, оно што смо ми рекли у својој шали: "Он (Васковић) је још додао да су његове даље професионалне амбиције да реактивира емисију „Свилен конац“ на Српском радију, те да буде први репортер који ће се укључити из Сребренице након првих избора који у овој општини буду обављени по списковима ЦИПС-а." – можда није тако далеко од истине.

Једино што мора бити далеко од истине, јесте да можда сад преко Слободана Васковића и Сњежана Лаловића, заборавимо како су то у рату радили Денис Латин или Кристијан Амампур.

Потпуно исто!

(а сад ви хвалите или кудите)0 КОМЕНТАРА

 1. Новинарска говна! Новинари су најгора сорта на свијету, чак гора и од адвоката и од београдских таксиста.

 2. О да, њих сам заборавио, али мислим да су ипак новинари гори и од њих, јер се продају као проституке за ситне паре, а банкари ипак краду на велико.

 3. STAV u reziji dvojca sa kormilarom: Babic i Vaskovic – Ko se jos sjeca? A bilo je zanimljivih clanaka, recimo o SS (nije Silvester Stalone) i njegovom zidanju Skadra na Bojani.
  A da, uvijek sam se pitao ko je tada bio kormilar.

 4. Гријешиш Бојане, најгора стока су бањалучки љекари, потом адвокати, а онда дођу сви остали… Згрозио сам се кад сам чуо да се у КБЦ Паприковац физички обрачунавају…

  Надам се да ће тај суд за ратне злочине процесуирати и Васковића и оног другог фрфљавца…

 5. Васковић је будала која више нигдје нема мјеста, ни у Федерацији, ни у РС. И заслужио је, али не желим никоме да буде процесуиран за ратне злочине. Само би волио да се напокон стане у крај рекеташком новинарству, а има га још колико хоћете. Крените од Васковића, његових малобројних „пријатеља“, па редом…

 6. Зашто толика мржња према Васковићу? Хајде онда да прегеладамо шта су радили остали ратни извјештачи и у РС и Федерацији, гдје су данас и шта раде.

 7. Откуд толика мржња? Па зато што мијења дрес. Нико не напада ове за које се зна да су исто тако у рату извјештавали, јер су људи остали при тим принципима. Овај мијења причу ко му више плати и зато ми се гади. Али баш је преливода и нема морала ни зеру.

  Али издајице неће ни онај којем су послужиле, чим од њих добије што му треба. То нека се науче сви Васковићи.

 8. Ne sjećam se da sam vidio Vaskovića da ne drži ruke u džepovima. Razgovarati s nekim držeći ruke u džepovima je odraz nekulture, a tek, obraćati se tako tv auditorijumu!
  Nastranu, ono što govori ili baljezga.
  Sada mi je jasan takav njegov stav: držao je čvrsto orase u džepovima da ne bi ispali. Uzalud, džepovi dotrajali, orasi poispadali, Vasković osta ni tamo- ni ‘vamo, ni „naš“-ni „njihov“, osta kratkih rukava.

 9. Јел он мислио да га из ФТВ неће сажвакати и пљунути. Па то је закон кад су издајници у питању.

  Што се тиче Латина и Аманпурове, грехота је рећи да су радили исто, кад су радили горе.

 10. Ipak danasnja Bakirova izjava za sarajvske medije:“Za video snimak sam saznao tek prije mjesec dana i od tada nije vise clan nase redakcije“.
  E sta li se sve cuva u prasnjavim ladicama i ceka na pravi trenutak.

 11. „…да ли вас је насер орић убијао…“ па онда смркнути „знаковити“
  климоглав:
  „Причај стари, не сери…“ x-(

  Ха, какав скот, која мрцина, каква људска балега… Ако би ми за иједног Србина болио к…ац да га рокну ова балинчад из „компартијске лиге“ то би био овај чмар!
  А овакви увијек и заврше по заслугама… Шта чекате, турци браћо, израубовали сте курву, офуцала се није више низашта, рокај!

 12. Јој Саша, не могу да вјерујем да је тако значи било? Ооооо Васковићу, стара варалице, фуњаро и издајниче! Шта ти мислиш да си? Па бацили су те као хигијенску гумицу, као што ће и код нас проћи сваки издајник.

  Цијенио сам те што си био на фронту и возио се на тенку, али угледај се на Лаловића. Кад једном загризеш говно за свој народ, тога се и држиш до краја. Треба ти можда праксе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *