Васић: СДП нема политичког рефлекса

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић изјавио је да је СДП БиХ устао у одбрану високог представника и ОХР-а у БиХ поводом извјештаја Републике Српске и писма предсједника Српске Милорада Додика Савјету безбједности УН и тиме показао потпуно одсуство политичког рефлекса. "Ако је данас, поводом БиХ, икоме бар нешто јасно, јасно је то да је позиција […]

недеља, новембар 13, 2011 / 21:44

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић изјавио је да је СДП БиХ устао у одбрану високог представника и ОХР-а у БиХ поводом извјештаја Републике Српске и писма предсједника Српске Милорада Додика Савјету безбједности УН и тиме показао потпуно одсуство политичког рефлекса.

"Ако је данас, поводом БиХ, икоме бар нешто јасно, јасно је то да је позиција високог представника и ОХР-а неодбрањива јер је нанијела непоправљиве штете уставу, законодавству и међусобном повјерењу у БиХ", наведено је у саопштењу.

Васић наводи да СДП као хегемонистичка странка Златка Лагумџије при томе употпуњава свој колаж лажи о томе како је ријеч о мултетничкој партији и партији која се бори за интегрисање простора и људи у БиХ.

"Од све мултиетничности СДП-а истина је само то да у политичком ропству држи приручне Србе и Хрвате, разне Комшиће и Пудариће, и да интеграцију простора БиХ и националну равноправност схвата као нелегално и неуставно инсталисање своје, СДП-ове власти, као што је то учинила у Федерацији", наводи Васић.

Он истиче да СДП још лаже и о економској пропасти РС коју предсједник Српске Милорад Додик, по њима, прикрива писмима и извјештајима УН.

"Ако је већ тако, онда је СДП-у боље да не губи вријеме са РС, него да размишља у шта ће уложити силна средства од спољноекономског суфицита којег има Федерација, да ли ће куповати руднике по свијету или ће стабилизовати ЕУ путем Европске Централне банке или само неке њене земље", саопштио је извршни секретар СНСД-а Рајко Васић.

СДП БиХ наводи да се у шестом извјештају РС и писму које је упутио Савјету безбједности УН, предсједник РС и СНСД-а Милорад Додик поново обрушио на високог представника, БиХ и СДП БиХ, те истиче да је "за деструктивну политику која долази из РС највећа препрека међународна заједница и ОХР".

СДП БиХ у данашњем саопштењу наводи да "Републици Српској требају рјешења за тешку економску ситуацију, а не да писањем оваквих испразних писама покушавају замазати очи грађанима РС који сваким даном постављају све чешће питање зашто све лошије живе".0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *