Васић: Лагумџија прегрупише снаге за поход на Устав БиХ

Лидер Социјалдемократске партије БиХ и вођа „платформаша“ Златко Лагумџија настоји разбити јединствен блок странака из Републике Српске и тако, уз избацивање два ХДЗ-а, загосподарити политичким мозаиком цијеле БиХ, оцијенио је извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић. "Лидер ‘платформаша’ и вођа ешалона за рушење устава Федерације БиХ /ФБиХ/ Златко Лагумџија, прегрупише снаге за поход на […]

недеља, април 10, 2011 / 16:44

Лидер Социјалдемократске партије БиХ и вођа „платформаша“ Златко Лагумџија настоји разбити јединствен блок странака из Републике Српске и тако, уз избацивање два ХДЗ-а, загосподарити политичким мозаиком цијеле БиХ, оцијенио је извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић.

"Лидер ‘платформаша’ и вођа ешалона за рушење устава Федерације БиХ /ФБиХ/ Златко Лагумџија, прегрупише снаге за поход на Устав БиХ. Једино тако се може тумачити најава на сесији аутистичног интелектуалног сарајевског Круга 99 да би најбоље било да се заједнички органи формирају по формули Федерације", навео је Васић.

Он је рекао да Круг 99, који је сада постао интелектуална потрепштина Лагумџије и "платформаша", заузима став да Дејтонски устав не функционише и да треба организовати "Дејтон два", а лидер СДП-а и три минорне странке им пред очима крше тај исти устав, преноси информативни портал снсд.инфо.

"Та јевтина пропаганда о нефункционалном уставу којег бошњачке странке нису хтјеле примијенити ни једног јединог дана након његовог потписивања, не само у погледу равноправности двије нације у Федерацији, него и на нивоу заједничких органа, служиће као покриће за све рушилачке походе платформашких хорди на законитост, регуларност, равноправност и уставност у БиХ", упозорио је извршни секретар СНСД-а.

Пошто Лагумџија, каже он, наставља своје залагање за "Дејтон два", настојећи на тај начин да скрене пажњу са окупације ФБиХ, јасно је да је од дијела међународних фактора добио подршку за такву активност.

"Свако даље залагање за прекрајање равноправности нација у БиХ и за легализовање онога што је већ поништено као дејтонски споразумни и равноправни заједнички живот, води дефинитивним подјелама у БиХ. Можда је дошло вријеме да се да почне озбиљно припремати за распад БиХ", оцијенио је Васић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *