Васић: Фетва не важи за Додика

Медији и фетва-емин Вијећа за фетве Ријасета Исламске заједнице у БиХ не познају управо исламску терминологију и значењске категорије када шире неистине да је Ријасет упутио фетву предсједнику Републике Српске Милораду Додику због злоупотребе појма шеријат, изјавио је Срни извршни секретар СНСД-а Рајко Васић. "Фетва је муфтијина одлука о неком правном или другом проблему баш […]

уторак, децембар 20, 2011 / 07:32

Медији и фетва-емин Вијећа за фетве Ријасета Исламске заједнице у БиХ не познају управо исламску терминологију и значењске категорије када шире неистине да је Ријасет упутио фетву предсједнику Републике Српске Милораду Додику због злоупотребе појма шеријат, изјавио је Срни извршни секретар СНСД-а Рајко Васић.

"Фетва је муфтијина одлука о неком правном или другом проблему баш у оквиру шеријата и не може се издавати некоме или `бацати` на некога ко није из правног система шеријата. Фетва-емин /Енес/ Љеваковић, а и други, на овај начин демонстрирају неозбиљност у примјени и практиковању начела ислама, настојећи да на тај начин јавно проскрибују и обиљеже Додика и развију мржњу код муслимана, јер сви обични вјерници нису упућени у детаље ни фетве ни шеријате пошто овдје деценијама нико није ни помињао шеријат", истакао је Васић.

Он је додао да је, такође, нетачно, како каже Љеваковић, да нико није тражио примјену шеријата у БиХ. "А шта је тражио Алија Изетбеговић у Исламској декларацији, када је рекао да муслимани не могу да живе и напредују ако не буду сами и не буду се организовали по својим правилима које онда могу потпуно примјењивати. И шта значи толеранција према агресивним исламским групама у БиХ које јавно промовишу шеријат и не признају судове и законе секуларне БиХ?", упитао је Васић.

Он је констатовао да се сам Церић, па и други, не могу поистовијетити са исламом, нарочито ако се свакодевно и непрестано служе политичком агресивношћу.

"Шта је захтјев исламским земљама у свијету да Милорада Додика прогласе персоном нон грата, непожељном личношћу, него најцрњи политички тотралитаризам и корак до руждијализације", закључио је извршни секретар СНСД-а Рајко Васић. 0 КОМЕНТАРА

  1. dodik je bacio kletvu sam na sebe. Žao mi je samo što često zločine očeva ispaštaju nedužni preci, kažu čak i deveto koljeno. Oteti stotinama hiljada ljudi sve do poslednjeg zalogaja ,zbog svoje ljudskom umu neobjašnjive pohlepe ne može, a da ostane nekažnjeno. Niti može, niti je kad bilo, niti će biti.
    On je sebe proglasio personom non grata kod samoga sebe . On samom sebi ne dolazi, niti smije da dođe. Svakom se obraća, naravno na svoj primitivnokočijaški način, ali sebi ne smije da kaže ni A. Bježi sam od sebe kao đavo od krsta. Ni u ogledalo ne smije da se pogleda jer bi pogledao onome drugome u oči, susreo bi se sa njim , a za to treba čovjek koji nije kukavica i slabić,što on jeste.

    Rajkane ove izjave islamske zajednice tebi i tvom T. Sopranu dođu kao kec na desetku kako bi ovom jadnom i opljačkanom narodu skrenuli pažnju sa vaših nečovještava , vašega kriminala, i zločina prema to istom narodu kojem uveliko radite o glavi.
    Ti si , naravno za mene i dalje izvršni sekretar ZA SVOJ NAROD zločinačkogenocidnofašističke bande.

  2. Зна васкетара знање, нека додик стави траву заборава под јастук, а преко дана за ухо, три пут хукне па онда пиша с прага, баци жишку преко главе и прдне у уста оном бигеру…B-)

  3. Васић је у праву – „фетва на важи за додика“, син му доводи снајку по свим козмополитским и мултиетничким узусима источнозападног развијеног света.

  4. за заштиту препоручујем други печат из шесте књиге Мојсијеве.. функционише доказано и у хришћанству и исламу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *