Васић: Брчко остаје као трајни управљач у БиХ

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић оцијенио је да је Брчко недоношењем коначне одлуке о укидању супервизије остављено да буде „трајни управљач“ ситуације у БиХ. Васић је нагласио да се само од Републике Српске (РС) тражи да уради нешто за Брчко као да оно није власништво и другог ентитета. "Од Српске се траже и писане гаранције […]

уторак, децембар 13, 2011 / 19:04

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић оцијенио је да је Брчко недоношењем коначне одлуке о укидању супервизије остављено да буде „трајни управљач“ ситуације у БиХ.

Васић је нагласио да се само од Републике Српске (РС) тражи да уради нешто за Брчко као да оно није власништво и другог ентитета.

"Од Српске се траже и писане гаранције да ће поштивати Устав када је ријеч о Брчком, да се избрише граница и тако даље", рекао је Васић Срни.

Он је истакао да је Српска испунила све што је потребно, али да се, ако међународна заједница не покаже жељу да ријеши ово питање, "Брчко може показати као нека врста Косова за РС".

"Нисам оптимиста да ће се до наредне сједнице ПИК-а нешто изнаћи у консултацијама, јер не видим да дио међународне заједнице показује добру вољу да се БиХ једном ријеши свих баласта, међу којима су статус града Мостара, ОХР, девастација уставног положаја Хрвата у Федерацији БиХ и Брчко", оцијенио је Васић.

Управни одбор (УО) Савјета за провођење мира (ПИК) на данашњој сједници није донио коначну одлуку о укидању супервизије за Брчко дистрикт.

УО ПИК-а усвојио је закључак да у наредних шест мјесеци буду одржане консултације да би то питање поново било размотрено на наредној сједници ПИК-а, саопштили су након сједнице високи представник у БиХ Валентин Инцко и супервизор за Брчко Родерик Мур.

Чланови УО ПИК-а поздравили су једногласно одлуку Владе РС о Брчко дистрикту и издавање карте.0 КОМЕНТАРА

  1. Za podsjecanje – clanak g. D.Simica:
    На срећу, има нас који не пушимо причу о побједоносном попису; јер у Прудском потпису, видимо да је Миле предао Брчко. Очекивали смо тужбе за тиранске смјене, отете надлежности, грб и химну. За шта сад да изгарамо? Није Миле добио изборе, причајући да ће Станковић радити послове по Црној Гори. Ако је Пруд Куманово; ми смо прије за битку, него за споразум.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *