Васић: Армија људи је на Бироу за запошљавање у Зворнику

Кандидат СДС-а за начелника општине Зворник Драгомир Васић рекао је данас да тежиште активности, ако добије повјерење грађана 7. октобра, мора бити на стварању услова за запошљавање. Васић је, у оквиру предизборне активности, рекао да је незапосленост основни проблем, јер је цијела армија људи на Бироу.  "Нико са сигурношћу не може рећи да ће то […]

четвртак, октобар 4, 2012 / 07:44

Кандидат СДС-а за начелника општине Зворник Драгомир Васић рекао је данас да тежиште активности, ако добије повјерење грађана 7. октобра, мора бити на стварању услова за запошљавање.

Васић је, у оквиру предизборне активности, рекао да је незапосленост основни проблем, јер је цијела армија људи на Бироу. 

"Нико са сигурношћу не може рећи да ће то све запослити, али може се на много бољи начин направити организација да се створе неопходни услови за запошљавање", додао је Васић.

Наводећи примјер техничког опремања Пословно-индустријске зоне, Васић је рекао да је неопходно формирање стручног тима који може на семинарима и сајмовима представити шта Зворник нуди у тој индустријској зони, да би се привукли страни и домаћи инвеститори с циљем отварања нових производних радних мјеста.

Према његовим ријечима, један од начина је и подстицај за мали бизнис да се дају нова средства људима који имају идеје да отворе пет, десет радних мјеста.

Васић је рекао да 24 лица која имају завршене факултете из категорије породица погинулих бораца морају имати приоритет у запошљавању.

Наводећи да на Бироу има и 400 људи који су факултетски образовани, Васић је истакао да треба извршити тестирање, погледати класификацију која су то занимања и сачинити план да се сваке године за бар 30 људи омогући да одраде приправнички стаж да би ти млади стекли услове да конкуришу на неко радно мјесто.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *