Узбекистан се придружио зони слободне трговине некадашњег СССР

Узбекистан је данас потписао протокол о придруживању зони слободне трговине на територији Заједнице независних држава. Протокол је потписан на састанку Савјета шефова влада држава чланица Заједнице независних држава у Минску, главном граду Бјелорусије. Узбекистан је тако постао девета чланица споразума о зони слободне трговине. Споразум о формирању зоне слободне трговине 18. октобра 2011. године потписале […]

субота, јун 1, 2013 / 15:55

Узбекистан је данас потписао протокол о придруживању зони слободне трговине на територији Заједнице независних држава.

Протокол је потписан на састанку Савјета шефова влада држава чланица Заједнице независних држава у Минску, главном граду Бјелорусије.

Узбекистан је тако постао девета чланица споразума о зони слободне трговине.

Споразум о формирању зоне слободне трговине 18. октобра 2011. године потписале су Јерменија, Бјелорусија, Казахстан, Киргизија, Молдавија, Русија, Таџикистан и Украјина.

Азербејџан и Туркменистан, чланице Заједнице независних држава, планирају да се прикључе Споразуму.

Споразумом се стварају неопходни услови за ефикасно функционисање зоне слободне трговине на простору Заједнице и охрабрује интеграција држава чланица, према нормама Свјетске трговинске организације.

До сада су једино Киргизија и Таџикистан ратификовале споразум, али су и остале државе потписнице на путу да окончају процедуре за ратификацију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *