Утопило се више од 45 људи у близини Кубе

Најмање 45 Хаићана удавило се током прошлог викенда у близини обала Кубе, када је потонуо брод којим су жељели да стигну до Америке, изјавио је амбасадор Хаитија у Хавани. „Број жртава се попео на 45, а бар 10 особа неће моћи да буде сахрањено јер су им тијела у подводним пећинама”, рекао је амбасадор Жан […]

петак, децембар 30, 2011 / 11:11

Најмање 45 Хаићана удавило се током прошлог викенда у близини обала Кубе, када је потонуо брод којим су жељели да стигну до Америке, изјавио је амбасадор Хаитија у Хавани.

„Број жртава се попео на 45, а бар 10 особа неће моћи да буде сахрањено јер су им тијела у подводним пећинама”, рекао је амбасадор Жан Генеус, пренијела је Агенција Франс прес.

Кубанска обалска стража открила је у суботу скоро потопљен хаићански брод у близини у близини Поинт Маиси на истоку Кубе. Успјели су да спасу 87 људи, од којих четворо дјеце и седам жена.

Према ријечима амбасадора Хаитија, на броду се налазило најмање 160 особа. У складу са споразумом Хаитија и Америке, преживјели бродоломници биће данас пребачени у пријестоницу Хаитија Порт о Пренс.

Неусловна пловила често су коришћена као превозно средство емиграната у Карибима којим покушавају да дођу до обећане земље Америке, подсјећају агенције.

Хаити се још опоравља од разорног земљотреса који је јануара 2010. године усмртио више од 225.000 људи и сравни пријестоницу. Хаити је најсиромашнија земља на оба америчка континента.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *